Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Oddałem sterownik na usunięcie EWS ponieważ miałem problem z odpalaniem auta. Sterownik wrócił, zamontowałem. Pojeździłem kilka tygodni a tu zonk auto odpaliło za 12 razem z kluczyka i pojawił się błąd ,,Schlussel Nr.0 ungueltig wegen fehlerhaftem Passwort" Czy ten błąd mógł zablokować rozrusznik, czy to zbieg okoliczności a wysiada mi coś innego w aucie? Dziękuję z góry za pomoc. Auto Bmw e39 m52b25tu 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Moduł EWS został zdemontowany?

Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Ale grube przewody przy nim zostały zmostkowane? Wygląda że EWS nie rozpoznaje kluczyka. Jak nie to trzeba je połączyć, można odpiąć całkiem wtyczkę z EWS i we wtyczkę pasuje bezpiecznik samochodowy, daj tam conajmniej 25A.

Edytowane przez szumrak
Opublikowano

Nie zostały zmostkowane. Jutro zmostkuje przewody i zobaczę co i jak. To mimo wykodowania z ECU Ews może nadal blokowac prąd na rozrusznik? Dziękuję za pomoc i pozdrawiam 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

5 godzin temu, Paluch2512 napisał(a):

To mimo wykodowania z ECU Ews może nadal blokowac prąd na rozrusznik? Dziękuję za pomoc i pozdrawiam

TAK!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Podziękuj temu co ECU modyfikował, że jest prawidłowo zrobione.