Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć.

Chciałem zapytać czy da się przekodować któryś sterownik żeby po włączeniu trybu P w automacie czujniki wyłączały się automatycznie? W tej chwili działają cały czas nawet po włączeniu P. Nie ukrywam, że jest to trochę bez sensu i chciałbym to zmienić jeśli jest taka możliwość 😀

E61 LCI z CIC

Edytowane przez Paulo25
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie mam teraz możliwości sprawdzenia ale w module PDC jest zaznaczona opcja "delay" jak klikniesz na tą drugą, nie pamiętam co tam dokładnie jest, I przekodujesz ten moduł to czujniki będą działały tylko jak jest zapięty wsteczny.

Opublikowano

Dzięki śliczne udało się 😃

Dla potomnych jakby jeszcze ktoś kiedyś potrzebował to w NCS w module PDC opcja PDC_AKTIV/DEAKTIV - należy wybrać opcję reverse gear.

Przestawiłem jeszcze opcję EINSCHALTVERZOEGERUNG (SWITCH-ON DELAY) na nicht_aktiv ale czy to było potrzebne to nie wiem na pewno.

Wszystko działa i czujniki wyłączają się po wrzuceniu P.

Pozdro

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Godzinę temu, Paulo25 napisał(a):

😃

Przestawiłem jeszcze opcję EINSCHALTVERZOEGERUNG (SWITCH-ON DELAY) na nicht_aktiv ale czy to było potrzebne to nie wiem na pewno.

I właśnie to trzeba zmienić żeby czujniki wyłączały się od razu po zmianie biegu na inny niż wsteczny.

Opublikowano

A ciekawe czy jest możliwość kodowania żeby włączył  wyświetlacz i dźwięk jak przednie trafią na przeszkodę?