Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. 

Kodowałem BMW przez carly zmieniałem tylko wygląd liczników żeby zobaczyć jakie są inne i po powrocie do starego licznika nie działa przycisk BC nie wyświetla się mapa na środku i na zegarach zamiast G21 wyswietla się X3 wiecie co może być taka przyczyną i jak to zmienić do starych ustawień? 

20240513_194158.jpg

Opublikowano

Masz w tym Carly jakiś expert mode?

Wygląda na to że będziesz musiał pogrzebać w konkretnych kanałach gdzie siedzą ustawienia modelu.

Opublikowano

NIe wiem jak w carly ale bimmercode daje możliwość powrotu do poprzednich ustawień. Poszperaj moze carly też coś takiego ma

IMG_6104.PNG.8fd0433272655eff0993e663d10ad490.PNG 

Opublikowano

Carly tez robi kopie zapasowe i można wrocic do poprzedniej wersji.  Nie wiem jaki masz telefon ale na iphone jest zapisany lokalnie backup w Files/carly o ile pamietam.

Ogólnie radziłbym bimmercode jest dużo lepszy moim zdaniem i dobrze dziala z LCI np. ustawienie domyślnego trybu jazdy 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A brak mapy to nie jest czasem tryb spokojny ustawiony w navi?

Te kodowania przez telefon to tak jest... 

Opublikowano
W dniu 15.05.2024 o 21:37, neokrk napisał(a):

Carly tez robi kopie zapasowe i można wrocic do poprzedniej wersji.  Nie wiem jaki masz telefon ale na iphone jest zapisany lokalnie backup w Files/carly o ile pamietam.

Ogólnie radziłbym bimmercode jest dużo lepszy moim zdaniem i dobrze dziala z LCI np. ustawienie domyślnego trybu jazdy 

Bimmercode niestety ale mało sterowników ogarnia.

Ja ze swojej strony bardziej poleciłbym BimmerUtility.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi. 

Carly po powrocie do zapisanych ustawień nie pomagało. Ale po 3 dniach wszystko naprawiło się samo wróciło do poprzednich ustawień 🙂

A co do carly już nic nie koduje i usunięte z telefonu. 🤣

Opublikowano

@PatrykM a jaki masz adapter do Carly? Ja mam ten biały oni go nazywają Gen2 i nie mogę się połączyć z połową modułów w aucie.