Skocz do zawartości

Aktualizacja 22-07, czy ktoś ja instalował i jest zadowolony...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, dostałem informację o dostępności aktualizacji 22-07, zawierającą miedzy innymi poprawkę "dostosowanie sygnału ostrzegawczego".

W zawiłym opisie jest informacja, że w przypadku powtórnej interwencji asystenta pasa ruchu, jest emitowany sygnał ostrzegawczy. Począwszy od trzeciej interwencji w ciągu kolejnych trzech minut, przy każdej interwencji sygnał ostrzegawczy wydłuża się o dodatkowe dziewięć sekund i tak dalej... Chyba taka kara 🙂

Opis jest przerażający, coś ma piszczeć 9 sekund i dłużej ? Da się to eksploatować lub wyłączyć? Większość łuków ścinam więc asystent ciągle się przywala do mojego stylu jazdy - więc wyłączyłem szarpanie kierownicą, ale nie wyobrażam sobie, że coś ma na mnie piszczeć za karę ...

Ma ktoś jakieś doświadczenie w tym temacie?

Edytowane przez apko
Opublikowano

Nie wiem co to za wersja 22-07, gdyż ostatnia była numerowana 11/2023.50. Nic nowszego jeszcze do mnie nie wpadło.

Opublikowano

A tu post o jednak nowszej niż ta która u mnie widnieje, jednak nadal inaczej numerowana niż Twoja:

Opublikowano

Sprawdziłem i faktycznie moja pomyłka, nowa wersja ma numer 03/2023.67 z takim dodatkowym opisem: "The new BMW Remote Software Upgrade Version 22-07"

Ciekawe, że masz inną nowszą a mi proponuje starszą. Może one muszą po kolei być instalowane.

Opublikowano
18 godzin temu, Jarsonik napisał(a):

ja mam 07/2020,54 i info, ze brak dostepnego software upgrade 😞

Podejrzewam że z racji i masz tak starą wersję to nie masz dla swojego pojazdu udostępnionej najnowszej poprawki poprzez Software Update MyBMW. Pozostaje Ci wizyta w Serwisie

Opublikowano
W dniu 8.05.2024 o 17:20, Jarsonik napisał(a):

ja mam 07/2020,54 i info, ze brak dostepnego software upgrade 😞

Może to zależy od wersji wyposażenia samochodu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W dniu 7.05.2024 o 11:01, apzs napisał(a):

A tu post o jednak nowszej niż ta która u mnie widnieje, jednak nadal inaczej numerowana niż Twoja:

U mnie wczoraj zainstalowała się wersja 03/2024.47. Nie zauważyłem żadnej zmiany pod względem funkcjonalności systemu w samochodzie. Natomiast straciłem jedną rzecz - AppleWatch przestał wibrować przy informacji, że samochód zablokował się po odejściu 

Pierwsze prawdziwe M, do tego kombi

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d; G05 M60i)

Opublikowano
14 godzin temu, apko napisał(a):

Może to zależy od wersji wyposażenia samochodu.

albo moze od samego auta. W sumie to logiczne. M3 będzie posiadąło inne funkcje niz x5