Skocz do zawartości

Carplay ID6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

Próbowałem ostatnio połączyć iphona z autem za pomocą carplay. Telefon nie znajdował auta mimo iż próbowałem droga radiowa czy kablem. Czy opcje carplay trzeba jakoś aktywować?

Opublikowano

Trzeba dokodować. Zrobią to w autoryzowanym serwisie (koszt ok. 1200 zł.) albo każdy dobry tuner (koszt ok. 500 zł.). Wcześniej musisz sprawdzić, jakie masz oprogramowanie nawigacji. Jeżeli jest stare CarPlay będzie wyświetlać się tylko na połowie ekranu. Oprogramowanie można podnieść do nowszego, wtedy będzie na całym ekranie.

Opublikowano
  • Autor

Posiadam obecnie LUNCH CREADER ELLITE. Czy takie coś da radę? Jak podnieść do nowszego oprogramowanie? Do.mojego z 2017 nie mogę znaleźć przez stronę internetową.

Opublikowano

Ja bym to zostawił fachowcom, ale nie znam się na kodowaniu

Opublikowano

A to nie jest przypadkiem kwestia wykupienia usługi "PRZYGOTOWANIE DO APPLE CARPLAY" za 1267,00 ZŁ ?

Opublikowano
  • Autor

A czy jest możliwość że auto jest niedoposazone w obsługę car play?

Dzwoniłem dziś do BMW i usłyszałem że fabrycznie mam niedoposazone auto i nie ma możliwości uruchomienia car play. Czy może jest to chwyt że strony BMW i wystarczy odblokować na kompie?

Opublikowano

Napisz do @Wojti77, razem sprawdzicie jakie masz NBT, jaką wersję softu i co z tym możecie zrobić. Jak masz podstawową navi business rzeczywiście carplay może być niemożliwy. 

• Wchodzimy w Nawigację tak, żeby pokazała się mapa
  • Naciskamy przycisk „OPTIONS” na iDrive
  • Wybieramy „Ustawienia nawigacji”
  • Na samym dole listy jest opcja „Pozycja i wersja”
  • Wybieramy „Informacje o wersji oprogramowania”.

Wyślij fotkę tego ekranu. Najlepiej też podaj VIN to sprawdzi się jakie masz HU.

Moje G30 530ix M-sport czarny szafir

Jeśli szukasz zespołu na wesele, to zapraszam!

Opublikowano

Gościu w Toruniu koledze ogarnął za 250zł