Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zaraz dostaniesz info , że 318D to w ogóle nie jeździ, świeci się usterka na desce i jest podejrzanie tanio :)

tak naprawdę to podjedź ze znajomym mechanikiem/blacharzem , sprawdź VIN w ASO i tyle

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

No mowa była o fajnym wyposażeniu a dałeś PODSTAWOWE ogóry, gdzie jak się okazuje w BMW ( nawet nie przypuszczałem ) kierownica skórzana, czy też do tego wielofunkcja, czy alu 16" to rzeczy wręcz luksusowe dostępne TYLKO w opcji, nawet w wersji 118i .... Reasumując DETALICZNIE 116 od 118i różni się ceną prawie 14k zł. a wychodzi na to jedyna różnica to moc TEGO SAMEGO silnika, bo też w standardzie jest na kołpaku, bez kierownicy skórzanej wielofunkcjil czy radaru parkowania z tyłu.... Dobrze, że szyby są elektryczne

pzdr. Łukasz

Opublikowano

Są elektryczne szyby, lusterka , alarm, kierownica skórzana, klima, systemy, napęd na tył ,czujniki parkowania ,aluminiowe felgi i masa innych rzeczy w tym bezpłatny serwis na 5lat/100kkm. Wszystko co potrzeba do komfortowej jazdy a nawet sporo wiecej. No moze z wyjątkiem asb. Nieodpowiada Ci różnica w cenie to bierzesz 116i. Zmusza cię ktos ?

Chcesz cos ekstra to wybierasz, a nie z masa niepotrzebnych rzeczy w pakiecie.

Skończ juz ten OT co?

SPRZEDAM swoje E87 123d - szczegóły na PW

Jak dbać o BMW: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=262051 . Awaryjność silników: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=221978

Opublikowano

No jak

Kiera skórzana - EKSTRA PŁATNA

Alu 16- EKSTRA PŁATNE

Sterowanie w kierze - EKSTRA PŁATNE

alarm- EKSTRA DOBRZE PŁATNY

Czujniki parkowania TYLKO TYŁ - EKSTRA PŁATNY

Wszystko jest EKSTRA PŁATNE, co w innych firmach pomału jest standardem w sumie...

I skończ z bezpłatnym sewisem bo pakiet jest PŁATNY i dodany do CENY AUTA.

Więc dla ciebie za takie EKSTRA OPCJIE z listy ekskluzywnej za bagatela prawie 8000zł, NIE POWINNY być broń boże standardem, bo to widzę już dla ciebie jest bogate wyposażenie i szczyt komfortowej jazdy ?? i wręcz KAPRYS właściciela to nie mam pytań....

I jak dla ciebie jedyna różnica miedzy 116 a 118i na poziomie 14tysięcy złotych za 30parę koni więcej w tym samym silniku jest NORMALNA to sorry ;)

pzdr. Łukasz

Opublikowano
nie mozecie zaczac dyskusji na temat e90 ? chetnie poczytam :-)

Nie mogą bo żaden nie ma E90 lub pokrewnej :)

Po drugie jak można dyskutować z kimś kto porównuje e90 z citroenem ds3.

Opublikowano

Uwierz, że można ;) póki co miałem dwie z obu w sumie byłem zadowolony, nawet bardzo zadowolony... po prostu BRAK potencjalnie NIE AWARYJNEGO następcy w normalnej cenie, spowodował przesiadkę na DSa, za lat 4-5, zobaczę co warty jest 2.0Turbo w nowszych Fkach i być może wróci się do marki bo sentyment pozostał na tyle, że w DSie mam silnik rodem z BMW ;)

pzdr. Łukasz

Opublikowano

Witam !

Post zakładam na prośbę kolegi ponieważ mamy kilka pytań co do modelu e90 i chcielibyśmy je rozwiać.

Przymierzam się do zakupu e90 w sedanie, budżet to jakieś 35 tyś zł. Roczny przebieg ok. 20 tyś, lecz może być wyższy ponieważ auto może pokonywać kilka razy w roku trasę Polska-Holandia. Przewertowałem forum i sprawa wygląda troche inaczej niż w poprzednich modelach e39,e46. Nie mam pojęcia na jaki motor się zdecydować.

Myślimy nad 6-cioma cylindrami, lecz jak to naprawdę jest w tej e90 ? Nie ukrywam, że znajomy chcę wstawić LPG z oczywistych powodów ( na forum są częste dyskusję, wręcz kłótnie o LPG więc proszę oszczędźmy sobie niepotrzebnych sporów :) ).

Który z silniczków 6-cio cylindrowych najlepiej współpracowałby z LPG ? Na wtrysku EFI czy bezposrednim ? Ewentualnie jakie są koszty instalacji pod ten model ? Może lepiej wziąść bardziej wypasione e60 ?

Nie orientuję się kompletnie co do gamy silników nowszych generacji BMW. Sam mam w rodzinie e39 2.5 czystą benzynę i jest to nasze oczko w głowie :)

Prosiłbym o konkretne info co do tego modelu e90, może ktoś z forumowiczów ma coś ciekawego na sprzedaż ?

Pozdrawiam serdecznie

Opublikowano

viewtopic.php?f=70&t=242291

Pozatym chyba mało kolega jak i ty wiecie o LPG skoro pytasz do jakiego wtrysku się nadaje :). Teoretycznie do OBU ale z jednym z nich bedzie cyrk na kółkach ;).

Koszty dobrej instalacji do R6 to koszt okolo 4500-6000zł w zależności jaką butlę i montaż wybierzecie.

Co do silników zostaje ci tak naprawdę N52 który z czasem ma problemy z głowicą, uszczelniaczami zaworów i tłokami. Właściwie to tłoki i głowica mają wady fabryczne ;), z czasem zaczyna silnik żłopać coraz więcej oleju, traci parametry a potem zdycha ...

Dobra instalacja gazowa, dobrze wystrojona nie jest problemem, w żadnym nadającym się do tego aucie, tylko głupiec twierdzi inaczej... Jest nawet lepszym i czystszym paliwem od benzyny, nie zostawia np nagaru ..

PS. budżet macie dość lichy jak na zdrowe E90 z 6 garami...

pzdr. Łukasz

Opublikowano

@up

Dzięki za odpowiedz. Fakt ja tematu LPG nie ogarniam ponieważ nigdy nie miałem z nim styczności, osobiście miałem zawsze diesla lub czystą benzynę chociaż przy wyborze następnego auta rozważam włąsnie LPG ale mniejsza z tym.

To, że auto z wtryskiem bezpośrednim zbytnio pod gaz nie pasuje wiedziałem ale są naprawdę mieszane opinie na necie i niektórzy zakładają instalację pod silnik z tym wtryskiem.

Słyszałem także jeśli się nie mylę, że w e90 nie ma gdzie włożyć butli na gaz w koło zapasowe bo go tam nie ma tylko trzeba włożyć tzw "beczkę", ująłem to dość nieprofesjonalnie ale chyba kazdy wie o co mi chodzi :)

Nie orientowałem się w cenach tego modelu, ale tak myślalem, że kasy bedzie mało. Jak sprawa wygląda z e60 ? jest do zdobycia w tej cenie ? Ogólnie namawiałem kolege na zdrowiutkie e46 na pełnym wypasie napewno byłby zadowolony :)

Czyli w grę wchodzą silniki 2,5 i 3,0 o z wtryskiem EFI tak ?

Opublikowano

Witam

Jestesm zainteresowany kupnem e90, znalazlem ciekawe e90 330xi, 2006r

Mam pytanie odnosnie takiego auta, a dokladniej o system napedu x oraz elementy zawieszenia

Czy macie moze wiedze na temat ewentualnych czestych usterek w takich autach, chodzi mi glownie o przeniesienie napedu?

Czy jest problem z dostepnoscia czesci zawieszenia np amortyzatorow, wachaczy itp ?

Z gory dziekuje za jakies porady

Opublikowano
Można założyć butle pod bagażnikiem ale to wymaga przeróbek. Nie ma głowic dla silników z wtryskiem bezpośrednim dla silników BMW stad w takich silnikach gazu zamontować sie nie da. W starszych bez wtrysku bezpośredniego gaz można zamontować. E60 można kupic w tej cenie ale to bedzie jeszcze większy szrot.

SPRZEDAM swoje E87 123d - szczegóły na PW

Jak dbać o BMW: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=262051 . Awaryjność silników: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=221978

Opublikowano

W tej kasie to poszukaj lepiej coś 2008-2009, z pewnego źródła.... niż napalaj się na rodzynki .... 2012 z premium select w fajnej wersji kosztuje najtansze w PL 127.000 choć w Polsce są już takie rodzynki za 90-100 ;). naprawdę wierzysz, że DO 60k znajdziesz coś fajnego PO 2010 roku ??. Ratuje cię tylko dobra używka najlepiej od 1wszego właściciela z w miarę udokumentowanym serwisem...

http://otomoto.pl/bmw-318-e90-m-pakiet-lci-salon-polska-diesel-C33612635.html - tyle kosztuje auto z polskiego salonu serwisowane jak należy z 2008 roku .... gość tu trochę kasy doinwestował....

Naprawdę chcesz szukać RODZYNA po 2010 za 60k ??

tu masz 2010 z polskiego salonu teoretycznie pewne serwisowane, nie kombinowane auta.

http://otomoto.pl/bmw-320-seria-3-salon-polska-serwis-aso-100-i-w-C34542255.html

http://otomoto.pl/bmw-320-e90-salon-pl-dealer-bmw-zdunek-2-0-2-0-C34290236.html

pzdr. Łukasz

• Członkowie klubu
Opublikowano
Nie kupujcie e90 6cyl do 35tkm, to jest nierealne.

jak to nie rerealne?, :D jedyne bedzie zmieszany z przystankiem autobusowym na śniegu 4 ślady, no i jak sprzedawał to płakał :mrgreen:

sprzedam Cobb access port v3 pod silnik N55
Opublikowano
Faktycznie zobaczyłem ceny tych aut, i będę namawiał znajomego na e46 w tej cenie kupi ful wypas co bedzie chciał. Z ciekawości drodzy koledzy w jakiej cenie można ustrzelić e90 w stanie przyzwoitym ? :D
Opublikowano
doprecyzuj pytanie bo miedzy golym 316i a wypasionym 335D z xdrive, automatem i full wypas opcjami to jest cena x 3 nawet, jaki przebieg maks, przed czy po lifcie ? jaki stan wewnetrzy i zenetrzy.

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano

Gadałem z kumplem, ma 45 tyś chciałby się w tym wyrobić ze wszystkim. O wyposażeniu nie gadaliśmy liczy się bardziej stan techniczny no i silnik 6-cio cylindrowy benzyna.

Może być przedlift, sedan, znajomy myśli o LPG także dobra instalacja to koszt 4-5 tys ? Gdyby nie to LPG to było by już lepiej za te 45 tyś coś by njapewno wychaczył.

Ewentualnie w grę wchodziłby jeszcze jakiś silnik o poj. 2 litrów 4 garczki na efi.