Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć, po wczorajszej wymianie opon na letnie oraz zresetowaniu ustawień na ekranie głównym nie wyświetlają mi się wartości cisnienia w żadnym z kół. Taki problem pojawił się u mnie pierwszy raz. Wymieniane zostały całe koła, opony i felgi nie były ściągane więc mechanicznie nie zostało nic uszkodzone. Przesyłam zdjęcie, może ktoś miał podobny problem.

20240327_204150.jpg

Edytowane przez Filip.rozio
Uzupełnienie treści
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Raz miałem tak, że dopiero za trzecim resetem wszystko wskoczyło jak należy

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 29.03.2024 o 10:37, Filip.rozio napisał(a):

Resetowałem już z 10 razy i dalej nie zczytuje mi ciśnienia 

A może to niekompatybilne czujniki TPMS?

Opublikowano

Podepne się pod temat. Odebrałem samochód z salonu na 20" kołach, które dokupiłem oddzielnie. Dealer mi je założył, ale nie zmienił w systemie rozmiaru kół z 19" na 20". Po pierwszych 10 km jazdy przywitał mnie taki komunikat:

s-l1600.jpg

Podjąłem jedną próbę resetowania, przerwała się i nadal ciśnienie w oponach nie jest mierzone, auto pokazuje tylko wartości zalecane. 
Koła kupiłem nowe, czy jest możliwe ze czujniki są wadliwe? Auto nie mówi z którym kołem jest problem, da się jakoś sprawdzić, który czujnik może powodować problemy?