Skocz do zawartości

Dziwnie krzywa kierownica ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W mojej niedawno zakupionej BMW 316 jest dziwnie krzywa kierownica, zauwazylem to dopiero teraz. Sprzedajacy zarzekal sie ze auto jest bezwypadkowe, ale kierownica jak zobaczylem jest wykrzywiona.. Nie jest okragla, lecz jakby jajowata, dluzsza w pionie i wezsza po bokach. Od czego to moglo sie stac, czy moglo od uderzenia kierowcy w nia podczas wypadku ?? :?:
Opublikowano

Witam

Za mocno ja sciskales :P

Wydaje mi sie ,ze nie wszystkie kierownice sa okrzgle!

A u Cieie ,to chyba normalne.Teraz takie sie robi!

Tak mi sie wydaje :(

Opublikowano

Sprawdzić można to bardzo łatwo; wystarczy ustawić kierownicę do jazdy na wprost i zobaczyc jak jest ustawiona w stosunku do górnej krawędzi zegarów a następnie obrócić ją o 180 stopni i porównać.

Nie wykluczam że w E36 wystepowały też całkowicie centryczne kierownice.

Opublikowano

Witam.

Nigdy sie nie spotkalem z jajowata kierownica w BMW (oczywiscie mowa tylko o oryginalnych) ani w E36 ani w zadnej innej i tu na 100% popieram przedmowcow.Oczywiscie,iz jest mozliwe zeby kierownica odksztalcila sie podczas wypadku ( szczegolnie jak kierowca nie zapina pasow :duh: ) ale wcale nie oznacza to,ze tak bylo.Bezmozgich ABS'ow (Absolutny Brak Szyi) nie brakuje :wink: .

Pozdrawiam.

http://images49.fotosik.pl/48/b15dcef712d56319.jpg

..."The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing"...

Opublikowano
Mam kierownice 4 ramienna z poduszka. Auto 100% bez wypadkowe. Kierownica nie jest prosta tylko jest lekko jajowataalbo tak jak pisze Kowal jest inaczej ustawiony srodek. Tak czy tak kierownica sprawia wrazenie lekko jajowatej. Ogladalem jeszcze 3 e36 z takimi kierownicami i wszedzie jest tak samo wiec to fabryczne :)
Opublikowano
Mam kierownice 4 ramienna z poduszka. Auto 100% bez wypadkowe. Kierownica nie jest prosta tylko jest lekko jajowataalbo tak jak pisze Kowal jest inaczej ustawiony srodek. Tak czy tak kierownica sprawia wrazenie lekko jajowatej. Ogladalem jeszcze 3 e36 z takimi kierownicami i wszedzie jest tak samo wiec to fabryczne :)

Ale wytlumacz to bardziej: czy one sa zeczywiscie jajowate?? Bo Kowal napisal ze maja przesuniety srodek kireownicy na drazku ,ale to tylko sprawia wrazenie ''jajowatej kierownicy'' podczas krecenia ja.. tak naprawde jest okragla... Moim zdaniej mozna sprawdzic to miezac odleglosc pionowa i pozioma kierownicy (ustawiana do jazdy na wprost)

Bo sam mowisz ze Ci sie wydaje(cyt...tak czy tak kierownica sprawia wrazenie lekko jajowatej...) i dodajesz ,ze widziales gdzies indziej i stwierdzasz , ze to fabrycznie :?

http://www.bmwpasja.pl

Nowe foty w galerii

BMW EuroTrip (46 BMW Club Europatreffen )

http://pl.youtube.com/watch?v=R2BJ8VX0qto