Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem w mojej bmw x 4  2016 rok dzialaja tylko spryskiwacze reflektorów a na szyby cisza z tego co się orientuję to są chyba dwie pompki tylko czy są pod jednym  bezpiecznikiem może ktoś się  orientuje lub miał podobny problem z góry dziękuję za  podpowiedź. 

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Syf się nazbierał po drodze w wężu lub w pompce i blokuje.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 6.03.2024 o 21:51, Ponta napisał(a):

Syf się nazbierał po drodze w wężu lub w pompce i blokuje.

Witam  jak pisałem pompka nie odzywa się  cisza po naciśnięciu jak by był syfon to pompka by pracowała było by słychać tylko płynu by nie podawało 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Należałoby się dobrać do tej pompki i sprawdzić czy dochodzi do niej napięcie jeśli dochodzi to pompka spalona/zatarta a jak nie dochodzi do niej napięcie to albo uszkodzone kable albo sterownik. Spryskiwacze szyb nie mają swojego bezpiecznika.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Problem ze spryskiwaczem przednim może mieć również podłoże w uszkodzeniu wiązki przewodów umieszczonej za prawym przednim nadkolem. To częsta przypadłość tego modelu - utlenione przewody (poznać po tym, że spuchnięte). Każdy, kto ma nikłe ale jednak pojęcie o majsterkowaniu może to ogarnąć. Dwa wieczory i będzie naprawione. Można powycinać fragmenty uszkodzonego przewodu i zastąpić innym. Wcześniej należy ściągnąć koło, nadkole, zbiornik od spryskiwaczy i wszystko będzie w miarę na wierzchu...

Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko nieopłacalne ;)