Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Pytanie do użytkowników. Z jakim realnym spalaniem trzeba się liczyć w w.w modelu? Ogladalem kilka sztuk i komputery każdego pokazują co innego od 6,5 do 14l.Jak jest naprawdę? 

Opublikowano

No tak wszystko się zgadza, 6.5l za tirem na autostradzie, a 14 nie wyjeżdżając z miasta jeżdżąc dynamicznie. Mi 2.0 pali od 6 do 11 w zależności od środowiska, a i pewnie bym do 13 spokojnie doleciał jeżdżąc jak Baran 🙂

Opublikowano

Mam jeszcze 535xd. Bez szaleństw na drodze ok. 8-9l. Na autostradzie przy 120km/h -8l, przy 140-160km/h 10-11l. W mieście musisz założyć średnią - 10l. jeżeli chcesz upalać auto, będzie 12-16l. Przy napędzie na tył może być 0,5-1,0l mniej. Pamiętaj, że to auto waży ponad 2 tony i służy raczej do komfortowej jazdy, chociaż bmw podaje, że setką osiąga w 6 sek.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

U mnie podobnie.

W większości jazda po autostradzie ca. 130kmh, trochę miasta i kilka krótkich tras.

Spalanie mieszane w okolicach 8-9L na podstawie dystrybutora. 

pzdr

yaz

Opublikowano

Jak na taki motor to spalanie bym rzekł że nie duże, a i poganiać się jest czym. Dzięki Panowie