Skocz do zawartości

Swap 6hp21 —> 6hp28 - xhp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Aktualnie jestem miesiąc po założeniu 6hp28, zmiana jak najbardziej na plus wraz ze wzmocnionym konwerterem. Jednak pojawił się problem odnośnie xhp, chciałbym zainstalować stage 3 tak jak na poprzedniej skrzyni. Niestety nie jest to już takie proste se względu na VinLock’a, producent twierdzi, że w grę wchodzi jedynie custom flash, który jednak trochę kosztuje.

Czy jest jakaś alternatywna droga na wgranie softa? Ktoś miał z tym styczność? Wiem, że jest to wykonalne i niejedno auto przeszło ten zabieg.

Będę wdzięczny za nakierowanie.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Po zmianie skrzyni robiles flasha czy zostales na samym kodowaniu? Rozumiem ze vin w sterowniku gsb masz stary dlatego xhp nie chce odpalic? 

Opublikowano
  • Autor
18 godzin temu, kkx5 napisał(a):

Po zmianie skrzyni robiles flasha czy zostales na samym kodowaniu? Rozumiem ze vin w sterowniku gsb masz stary dlatego xhp nie chce odpalic? 

Skrzynia dzialala p&p na starym sterwoniku, wiec nic nie bylo ruszane.

Xhp przy probie wgrania bedzie nadal widzialo skrzynie 6hp21.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Tego nie napisales, ze przekladales mecha. Jedynie zmiana vin w cas na taki z 330d, flash gsb i nowa licencja z xhp, ale to zabawa. Moze jest jakis inny sposób o ktorym nie wiem. 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

W xhp można przenieść licencję na nową skrzynię tylko trzeba najpierw odinstalować to ze starej i zmienić VIN.

Edytowane przez Kuj0n

spacer.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
W dniu 7.02.2024 o 14:21, Kuj0n napisał(a):

W xhp można przenieść licencję na nową skrzynię tylko trzeba najpierw odinstalować to ze starej i zmienić VIN.

Napisałem do xhp, niestety w grę wchodzi tylko „custom map”, czyli dodatkowe 500€ pomimo wcześniejszej licencji…