Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Z kąd mogła się wziąc woda w bagażniku tam gdzie znajduje sie koło zapasowe?? jak wylewałem ta wode to zauwazyłem jakiś węrzyk koło akumulatora czy to możliwe ze z niego sie leje??
Opublikowano

jak masz szyber to jest to odprowadzenie wody z niego.

SPrawdz czy ta rurka jest dobrze wsadzona albo czy nie jest pęknięta bo może bezpośrednio Ci "sika" do komory zapasowego ;)

Buch teściową w klatkę piersiową ;)
Opublikowano

Witam!

Wężyk ten co idzie od aku to odprowadzenia gazów z aku.Sprawdz pod kołem zapasowym czy któraś z gumowych zaślepek nie wypadła.Zobacz także stan uszczelki gumowej bagażnika,stan uszczelek lamp tylnych moze lampy są słabo dokręcona.Może autko było po strzale i gdzie jest słabo poskładane lub zrobione i dlatego woda dostaje się do kufra!

Opublikowano
Miałem podobną sytuację, okazało się, że woda dostawała się pod tylną lampą zespoloną (jest tam duża uszczelka i była już sparciała). Lampę ściąga się bardzo prosto, przekręcasz uchwyt jak przy wymianie żarówki, wyciągasz tę czarną płytę z żarówkami, odkręcasz cztey śruby (nakrętki widoczne są od środka),lekko stukasz w wystające gwinty i lampa wychodzi. Ja wymieniłem uszczelkę i po kłopocie.