Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Nabyłem właśnie moją pierwszą 7, zdrowa natomiast ma dużo różnych drobnych dolegliwości. Powoli walczę z nimi. Nie działa mi ustawienie zegara i BC naciskając przycisk nie wywołują się funkcję, usterka stara bo ktoś odgniótł przycisk od ustawienia zegara. Wymiana panela nie pomogła. Pytanie brzmi gdzie jest zlokalizowany BC? W zegarach?one są uszkodzone?

Z góry dziękuję za wszystkie podpowiedzi

Pozdrawiam

Robert 

robertus

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

BC jest połączony z zegarami, ale nie ma co wymieniać niepotrzebnie. Jest WDS a w nim wszystko co potrzebne czyli kolory przewodów, numery pinów etc. Trzeba ustalić jaki BC i zegary masz mieć, a co masz obecnie? Przedzwonić przewody które trzeba, sprawdzić masy i zasilanie - jeśli idzie z modułu to probówką z diodą, żeby nie usmażyć któregoś tranzystorka 🙂

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Możliwe że licznik lub LCM został wymieniony i ma nie właściwe kodowanie, odczytaj zawartość licznika i LCM przy pomocy ncs expert i podeślij pliki .TRC 

Radio masz oryginalne?

Edytowane przez szumrak
Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)