Skocz do zawartości

Dyfer e60

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,BMW E60 2.0d m47 manual,czy orientuje się ktoś czy są jakieś zestawy naprawcze do dyfra lub jakieś firmy w woj. Lubelskim najlepiej okolice Białej Podlaskiej które regenerują dyferencjały?Ewentualnie może ktoś ma sprawny 100% dyfer 2.64 na sprzedaż,mój już zaczął szumieć.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Nie ma zestawów naprawczych. W dyferencjale działają duże siły i po rozłożeniu i złożeniu wymaga on precyzyjnego ustawienia. Nawet jeśli ktoś to umie to kosztowałoby to majątek. W praktyce więc regeneracja to wymiana uszczelniaczy. Najlepsze rozwiązanie to używka.

Opublikowano
  • Autor

A czy mogę założyć dyfer 2,56 z polifta?

Opublikowano

Nie pamiętam teraz nazwy firmy, ale chyba była z pomorza, regenerują wszystko od BMW, przekładnie główne, napędy od x drive. Wysyłałem główkę od F11, zrobili, jeżdzi. Znalazłem ich w necie. W robocie pewnie mam kontak, ale jakby coś, to po świętach moge poszukać.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
  • Autor

Znalazłem firmy które się tym zajmują ale kupiłem już dyfer używkę w bdb stanie z polifta za 200zl z wymianą i olejem  wyjdzie mi 400 i mam ogarnięte.A tak demontować wysyłać,no i wyjdzie 1500zl i z miesiąc bez auta.

• 2 lata później...
Opublikowano

Witam,

Mam e60, manual 520d, M47 i niestety konczy mi się dyfer. Wg vin mam o takim oznaczeniu 7560588 z przełożeniem 2.64 i mam do was pytanie, na aukcjach mojego nie da się znaleźć, natomiast piszą niektórzy że będzie pasował o numerach 7560587, czy ktoś moze potwierdzić ze to ten sam. Dziękuję