Skocz do zawartości

[G31] - kluczyki do auta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wczoraj kupilem uzywane G31 (2019 rok) i dostalem tylko 1 zwykly kluczyk\pilot do samochodu oraz 1 BMW Display Key. Czy to jest normalna konfiguracja jesli ma sie BMW Display Key czy jednak powinny byc jeszcze 2 zwykle kluczyki? Z gory dzieki za odp.

Opublikowano

Ja dostałem również jeden zwykły klucz razem z bmw display key. Coś tam jeszcze awaryjnego było, jakiś grot... ale zasadniczo bmw display + 1 zwykły klucz

Edytowane przez bankowiec

Opublikowano

Witam serdecznie , kupiłem w Kwietniu G31 LCI z 09/2020  dostałem w komplecie 1 normalny kluczyk , 1 display key , i grot awaryjny .

osobiście dodałem jescze digital key do telefonu ... i to w zupełności wystarcza  Pozdrawiam Greg

Opublikowano
  • Moderatorzy
6 godzin temu, amzvip101 napisał(a):

Witam, wczoraj kupilem uzywane G31 (2019 rok) i dostalem tylko 1 zwykly kluczyk\pilot do samochodu oraz 1 BMW Display Key. Czy to jest normalna konfiguracja jesli ma sie BMW Display Key czy jednak powinny byc jeszcze 2 zwykle kluczyki? Z gory dzieki za odp.

Proponuję sprawdzić od kiedy BMW daje tylko 1 kluczyk zwykły oprócz kluczyka z wyświetlaczem.

W przedliftowym G30 z 2018 dostałem od dealera 2 klucze zwykłe oraz klucz z wyświetlaczem, natomiast w poliftowym G30 z 2023 dostałem już tylko jeden zwykły klucz, klucz z wyświetlaczem i taką kartę M, że niby też można jej używać jako klucza zbliżeniowego (do tego można skonfigurować klucze cyfrowe w smartfonie). Pamiętam, że zdziwiła mnie ilość normalnych kluczy, że tylko 1. W sumie i tak ich nie używam, ale widać, że się pozmieniało i oszczędzają. No i jest jeszcze ten metalowy grot do zamka, ale tego to już chyba w ogóle nikt nigdy nie używa.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Dwa klucze zwykłe i display key. Żadnych osobnych grotów nie dostałem.

🙃🙃

Opublikowano
  • Moderatorzy

Dokładnie tak wyglądał w G30 poliftowy zestaw małego driftera (i tak jak wspominałem - różnił się od przedliftowego tym, że obejmował o jeden zwykły kluczyk mniej). W sumie ten zwykły kluczyk w środku też ma metalowy grot, więc nie wiem po co jeszcze osobno go dali.

obraz.png

Opublikowano
  • Autor

Okazuje sie, ze zmiana nastapila z poczatkiem 2019 roku. Od tego czasu daja jeden zwykly klucz, display key i grot.