Skocz do zawartości

Śmierdzi gazem w kabinie co robi???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
najbardziej ja stoje na swiatlach!! ale smierdzi nawet jak podluzszej jezdzie stane!! a jak ja przegazuje to tak wali ze wytrzynac nie mozna!!!!
Opublikowano
Proponowałbym odwiedzić gazownika celem sprawdzenia szczelności, ewentualnie regulacji, nie ma prawa śmierdzieć w kabinie LPG, Pb, ON ......... :doh: .

http://img291.imageshack.us/img291/9725/3500ga.jpg

Pozdrawiam

Paweł

Opublikowano

możliwe, że od tego palenia kapcia rozszczelniło Ci sie coś w silniku - np. poszły uszczelki pod kolektorem dolotowym

jaką masz instalację?

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano

no to nie z dolotu - jak pisali koleżkowie wyżej - do gazownika na sprawdzenie i regulację - nic innego nie wymyślisz

masz za bogatą mieszankę, albo ci gaz którędyś ucieka

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano

Witam!

Piszesz że śmierdzi gaz? że dużo pali!

To samo miałem w samochodach innej marki i się okazało że sonda lambda i guma pod kolektorem!

Radze wyłącz gaz jedź na benzynie do gazownika i niech ci sprawdzi sondę i czy wszystko szczelne!

Z gazem nie ma żartów!!!! Koszt sprawdzenia max 50zł. Najwyżej cena sondy! Trzeba często regulować wtedy autko śmiga aż miło i mało pali [czyt. pali tyle ile powinno, zależy od stylu jazdy].

Hmm dodam że spotkałem się u siebie już 3 krotnie iż jak miałem układ wydechowy nie szczelny, tzn. że albo przerdzewiał lub pękł to też autko traciło na mocy, paliło około 2-3litry więcej gazu i śmierdziało.

Przy gazie wszystko jest możliwe. Mam dwa autka na gaz od kilku lat! Fajnie ale trzeba wszystko mieć sprawne!

Ba ja do BMW nie założe gazu, szkoda mi silniczka. :P

Pozdrawiam!

Opublikowano

witam

sprawdz filtry gazu ja mam sekwencje brc i jak mi zaczeło smierdziec gazem w czasie jazdy po sprawdzeniu okazało sie że gaz ulatniał sie spod filtra gazu tego dużego [ z wyglądu jak filtr oleju] dokręciłem go ręką i przestało smierdzieć

pozd...

Opublikowano
Miałem dokładnie to samo. Te same objawy.Nastąpiło rozszczelnienie instalacji przy parowniku, a dokładniej poluzowała sie śruba mocująca rurkę doprowadzającą gaz do parownika. Moja rada sprawdż wszystkie połączenia instalacji gazowej w komorze silnika.
Opublikowano
po co ma sam cos sprawdzac jak i tak raczej sam tego nie naprawi.. na bank gaz spierdziela i im predzej z tym pojedziesz tym lepiej mi raz elektrozawor zaczal przepuszczac a potem zaczal pryskac plynnym gazem jak to zobaczylem to mialem pelne portki
Opublikowano

A`propos topic-u.

Co robić? Przede wszystkim nie używać otwartego ognia :norty: :norty:

nie palić ćmików etc, etc..... :mrgreen:

sory ale nie mogłem się powstrzymać

pozdrawiam

zagorzały przeciwnik gazu

Yaro