Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

prosiłbym bardziej doświadczonych forumowiczów czy na filmie poniżej luz na wale jest akceptowalny ? ten od strony ATC to juz wyczytałem ze to raczej normalne, osiowego luzu nie ma, jedynie tak jak na filmie widać na boki wałek trochę chodzi w wielowpuście.

Jeśli chodzi o luz od strony mostu to jest jedynie ten osiowy  który widać i chciałby się spytać czy jest on akceptowalny czy jednak kwalifikuje to most do wymiany.

Luzu bocznego nie ma.

Edytowane przez rgrosiak
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

sprawdź przeguby wewnętrzne na wyjściu z przedniego dyfra, to one mogą dawać taki luz. Puki nie wibruje w czasie jazdy to jest jeszcze ok
ATC serio ma dopuszczalny aż taki luz?

Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW
Opublikowano
6 godzin temu, nomad66 napisał(a):

sprawdź przeguby wewnętrzne na wyjściu z przedniego dyfra, to one mogą dawać taki luz. Puki nie wibruje w czasie jazdy to jest jeszcze ok
ATC serio ma dopuszczalny aż taki luz?

Wyczytałem gdzieś na tym forum, że ten luz od strony ATC to nawet nie że dopuszczalny ale w nowych ten luz boczny jest taki i tak ma być, ale sam nie wiem czy to prawda dlatego chcialem prosić o opinię. 

Opublikowano

Miałeś rację nomad66, te luzy są na przegubach wewnętrznych, luz na samym moście jest ledwie wyczuwalny.

Dzięki za pomoc, wymieniam olej w moście i moze kiedyś wymienie te przeguby bo narazie nic sie nie dzieje tak szczerze mówiąc.