Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy
Opublikowano

Pytanie czy Twój pojazd jest wyposażony w ładowarkę bezprzewodową, a jeśli tak to czy ładowanie bezprzewodowe jest włączone w ustawieniach (można wyłączyć).

Opublikowano

Dzięki za reakcję. Wydaje mi się , że jest wyposażone w tę ładowarkę, ponieważ po otwarciu schowka widzę oznaczenie ładowania bezprzewodowego. Przeorałem całe menu w samochodzie i nie znalazłem żadnych ustawień związanych z tą funkcją. Czy wiesz może gdzie tego szukać?

• Moderatorzy
Opublikowano

Nie pamiętam gdzie dokładnie, ale być może tam gdzie się ustawia czy ma przypominać przy wysiadaniu, że na półce ładowania leży urządzenie (telefon lub kluczyk z wyświetlaczem). Szukałbym gdzieś w ustawieniach ogólnych samochodu albo w ustawieniach telefonu. Jak będę w aucie to sprawdzę.

Opublikowano

A jaki jest rok produkcji? W niektórych miesiącach 2021 i 2022 były restrykcje na ładowanie indukcyjne i nie montowali tego.  

Opublikowano (edytowane)

@rafalelk  Na zdjęciu nie widać dokładnie ale chyba masz tylko NFC (tak jak ja)  a nie ładowarkę indukcyjną.  To jest półka która umożliwia skonfigurowanie cyfrowego klucza itp., niestety tak jak Tom_ST napisał były restrykcje na "Wireless Charger" (nie masz jej w VIN'ie).

Półka z ładowarką bezprzewodową ma symbol baterii z piorunem w środku tego "telefonu".

Na pocieszenie dodam że korzystanie z Android Auto (navi+ janosik w tle i np: tidal) bardo mocno rozgrzewa telefon a ładowanie indukcyjne pogarsza tylko sytuację (dużo tematów G30, G05 o przerywaniu  ładowania z powodu przegrzania tel)

Edytowane przez mike_G31
  • Moderatorzy
Opublikowano

To ja jeszcze tylko dodam, że to przegrzewanie czy przerywanie być może zależy od modelu telefonu. U mnie nic nie przerywa, a non stop korzystam z ładowania bezprzewodowego, podczas jazdy telefon leży na półce. Nawet wielogodzinne trasy nie robią na nim większego wrażenia. Owszem, nagrzewa się, ale nie przegrzewa 

• Moderatorzy
Opublikowano
8 godzin temu, rafalelk napisał(a):

VIN WBA31CG020CM55509, Rok produkcji 2022  chyba wszystko jasne.

Nie widać u Ciebie opcji S6NW.