Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wyskoczyła mi dioda na zegarach service engine soon (dodam, że w okolicznosciach gdy przez godzine jechalem stałe 50km/h a następnie dodałem jej full gazu pod górkę). Nie ma wiekszego spalania, temperatury w normie, silnik pracuje tak samo, nic sie nie leje od spodu, moc jest taka sama a w komputerze pisze "ok, brak usterek" przy check engine

• Moderatorzy
Opublikowano

Ten komunikat pojawia Ci się po włączaniu zapłonu?

O to Ci chodzi? 

spacer.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 16.09.2023 o 19:42, Kuj0n napisał(a):

Ten komunikat pojawia Ci się po włączaniu zapłonu?

O to Ci chodzi? 

no mam caly czas tą żółtą diode, co teraz?

Opublikowano
W dniu 27.09.2023 o 18:24, Kuj0n napisał(a):

obejrzałeś film?

mam tam tylko kilka opcji ale wszystko jest na "ok". A service engine soon mam dalej (nie mam tej ikonki silnika tylko napis "service engine soon")

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
5 godzin temu, mati-1 napisał(a):

(nie mam tej ikonki silnika tylko napis "service engine soon)

Komunikat servise engine soon sugeruje problem w osprzęcie silnika, bynajmniej tak zgłaszają problem inne marki w BMW jeszcze nie widziałem takiego komunikatu.

Opublikowano
3 godziny temu, Krzyś111685053072 napisał(a):

Komunikat servise engine soon sugeruje problem w osprzęcie silnika, bynajmniej tak zgłaszają problem inne marki w BMW jeszcze nie widziałem takiego komunikatu.

czyli trzeba jechać do aso tak :/

Opublikowano
4 godziny temu, Kuj0n napisał(a):

Sprawdź błędy.

samodzielnie ich nie sprawdzę, skoczę do mechanika i mi podepnie komputer i sprawdzi

Opublikowano
W dniu 2.10.2023 o 06:20, Kuj0n napisał(a):

Sprawdź błędy.

sprawdzilem i generalnie jest maly problem bo żaden komputer nie chce zczytać silnika, wiec prawdopodobnie jest uszkodzony sterownik silnika ale co do tego nie mam pewnosci, w poniedzialek jake do goscia od elektroniki bmw i on mi powie. A jesli chodzi o bledy to powiedzial ze sa jakies bledy z katalizatorem (cos tam poniżej sredniej i nie pamietam juz dalej)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 4.10.2023 o 20:46, mati-1 napisał(a):

sprawdzilem i generalnie jest maly problem bo żaden komputer nie chce zczytać silnika, wiec prawdopodobnie jest uszkodzony sterownik silnika ale co do tego nie mam pewnosci, w poniedzialek jake do goscia od elektroniki bmw i on mi powie. A jesli chodzi o bledy to powiedzial ze sa jakies bledy z katalizatorem (cos tam poniżej sredniej i nie pamietam juz dalej)

sterownik dziala, po prostu musiał być komp lepszy, bledy wyczyszczone a katalizatory są w porządku :))