Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim, 

Przeszukałem forum ale nic nie znalazłem dokładnie na ten temat.

Mianowicie potrzebuje informacji, ponieważ chcę wymienić klapę i światła z tyłu na polift ale klapę którą kupiłem ma obcięte kable i jest ich 13, natomiast w moim przed lifcie jest ich 18. Czy ktoś ma schemat bądź orientuje się jak to połączyć żeby wszystko działało prawidłowo? Nie mówię oczywiście o ogarnięciu później kierunkowskazów przez kompa.

Jeżeli ktoś posiada informacje na ten temat to bardzo proszę o wskazówki.

• Moderatorzy
Opublikowano (edytowane)

https://letmegooglethat.com/?q=bmw+e90+tailgate+conversion, szukaj pod tym hasłem. Już wszystko zostało odkryte i opracowane przynajmniej 15 lat temu.

Światła stop bez różnic.

Światła przeciwmgielne bez różnic.

Kierunkowskazy bez różnic.

Światła cofania bez różnic.

Oświetlenie tablicy bez różnic.

Światła pozycyjne w preLCI - zewnętrzna i wewnętrzna żarówka jest zmostkowana w instalacji - w LCI są osobne przewody z FRM. Więc dochodzą po 2 przewody do lampy więcej.

O czym zapomniałem? Jakich kolorów Ci brakuje?

preLCI

image.thumb.png.640d3327ae8656b1d6fb838a496c13bf.png

LCI

image.thumb.png.bc6b33e6866d8e528a83fb82681b5fef.png

Edytowane przez Kuj0n

spacer.png

Opublikowano

Dzięki kolego.

Pozostaje zamek do otwierania bagażnika.

Powiedz mi, a co z światłami postojowymi?

Z tego  co rozumiem to po zmostkowaniu kabli do świateł pozycyjnych ciągle pozostaną mi 3 kable, które nie wiem gdzie mają iść.

18 kabli preLci

13 kabli Lci

• Moderatorzy
Opublikowano

Zamek ma te same przewody w LCI i preLCI.

Nie wiem czego brakuje z tymi przewodami do trzeba każdego elementu szukać na schemacie i porównywać. Możesz sobie porównać kolory i zobaczyć czego brakuje jeszcze (jakie są różnice w wiązkach).

spacer.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

K2a71: przy wymianie klapy przeciagasz swoja wiazke. Inaczej sie zakopiesz w kabelkach i nie poskladasz.