Skocz do zawartości

316 91r na niskich obrotach sie dusi potem ok.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam problem od kiedy kupilem myslalem ze ten typ tak ma. jak ostro dam od wolnych obrotow w pedal to sie dusi jakby strzelal w filtr powietrza. reaguje na dodanie gazu po jakims czasie . (nie jest zagazowany). Jak ruszam musze zawsze robic wieksza przygazowke. nie mam sily juz z tym walczyc . pomozcie.
Opublikowano

Napisałeś, że nie masz siły już z tym walczyć a nie napisałeś co do tej pory sprawdziłeś.

:wink:

Ja na wstępie zacząłbym od wymiany filtra paliwa. Można by też spróbować podmienić pompę. Przyczyną może być też wadliwa przepływka. Kolejną kwestią mogą być zabrudzone wtryskiwacze. Dolej jakiegoś specyfiku i pojeździj. Jeszcze inne zagadnienie to elektryka. Możliwe, że cewka albo kable WN są już wysłużone. Posprawdzaj i zobaczymy.

Powodzenia

www.swiatdrewna.eu
Opublikowano
wymieniony filtr paliwa, powietrza, swiece. dodawalem czyszczace cudo do paliwa. Efekt jest taki pracuje na wolnych wciskam gas do konca zadlawi sie i reaguje po jakims czasie. Myslalem ze tak powiino byc ale gdy wsiadlem do e30 1,6 to reagowala o wiele zwawiej na gas. Tez sie zastanawiam czy to nie przeplywka, silniczek krokowy ma na to wplyw?. predkosc max osiagam 200km wiec paliwo dostaje.
Opublikowano

Domyslam sie, ze chodzi o silnik 1.6 M40??

Jezeli tak i tyle rzeczy sprawddziles to popatrz jeszcze na regulator cisnienia paliwa oraz niestety na to co wiekszosc wlascicieli M40 gnebi czyli na walek rozrzadu i popychacze.

Opublikowano
chyba to nie to bo by klekotal jak bocian!!! a on sie dlawi na wolnych i jak na 1,6 to ciagnie dobrze golf gt 1,8 dostal ostro po dupie.
Opublikowano
Może rozrząd masz lekko źle ustawiony. Kiedyś jak zakładałem pasek o jeden ząbek mi sie przestawił i też chwile sie zastanawiał co zrobić po wciśnięciu gazu a dodatkowo do 3 tys RPM miał muła.
Every weapon needs a master.