Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie świeci mi żarówka od świateł mijania. Aż wyjmowałem zegary, żeby wymienić żarówkę, a tu szok, bo nie jest spalona. Nie jest to jakiś problem, ale mnie to denerwuje - w sumie mógłbym jeszcze sprawdzić czy nie ma przerwy gdzieś w zegarach - ale nie wiem które piny za to odpowiadają - jednak jakoś wątpię, żeby tam był problem.

Nie bardzo wiem skąd idzie napięcie do tej żarówki - może ktoś wie gdzie szukać przyczyny problemu?

Opublikowano
Nie świeci mi żarówka od świateł mijania. Aż wyjmowałem zegary, żeby wymienić żarówkę, a tu szok, bo nie jest spalona. .....

Jeżeli chodzi Ci o kontrolkę to w e36 nie ma kontrolki świateł mijania :!: są kontrolki świateł: drogowych, przeciwmgłowych przednich i tylnych.

U mnie nie świeci kontrolka świateł przeciw mgielnych ale przednich . Tylna działa . Sprawdzałem żarówkę jest ok .

Czy światła przeciwmgłowe przednie masz zamontowane fabrycznie czy może dokładane ;) jeżeli ten drugi przypadek to bardzo możliwe że nie będzie świecić kontrolka bo nie ma do niej instalacji ;)

Opublikowano
Nie świeci mi żarówka od świateł mijania. Aż wyjmowałem zegary, żeby wymienić żarówkę, a tu szok, bo nie jest spalona. .....

Jeżeli chodzi Ci o kontrolkę to w e36 nie ma kontrolki świateł mijania :!: są kontrolki świateł: drogowych, przeciwmgłowych przednich i tylnych.

Hahahaha, ale wpadka :oops: - spojrzałem do instrukcji i faktycznie ta kontrolka jest do drogowych :duh: - aż jutro pójdę i zobaczę, czy przy drogowych faktycznie świeci...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeszcze nie widziałem w BMW (E34, E32, E36, E30) kontrolki świateł mijania... bo ich nie ma. Ja Was proszę - kupcie instrukcje, zaoszczędzicie sporo nerwów i rozwiejecie sporo niejasności...
Kai