Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam uszkodzoną prawa poduszkę silnika w 335i, mocno zastanawia mnie jej cena Corteco 450, Lemforder 400, OE 530, gdzie lewa Corteco to cena 150, OE 530.

Fakt że poduszka a jest mniej typowa z taką gumką, ale jeżeli za nią się płaci dwa trzy razy tyle, to chyba bym odpuścił, od strony sprężarek i tak jest osłona aluminiowa.

Czy ktoś przerabiał ten temat.

image.jpeg.decee3306bf7fe107077381090b63530.jpeg

Opublikowano

Jeśli chodzi o diesle to czytalem, ze ludziom po wymianie na febi byla tragedia. U siebie dałem oryginały, bo wolałem raz a dobrze i miec spokoj (tylko, ze mialem mniejsza roznice w cenie). Moze weź tą jedna oem a druga corteco? 😉 

Opublikowano

Aktualnie zamówiłem używkę, muszę trochę ograniczyć wydatki po akcji panewki. 

Febi raczej nie kupię, pewnie zakupie lewe corteco i prawy oryginał. Z tego co widziałem to w febi ten klocek gumowy jest nieraz wyjęty i w te otwory weszła by ta osłona gumowa.

Ale coś mi podpowiada że płaci się za tą gumową osłonkę.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Znany temat, prawe sa "popularne" dlatego taka cena. Mozesz spokojnie wstawiac Corteco. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jednak zakupiłem nową lewą Corteco i stworzyłem hybrydę, zastępując odbój osłonka gumową.

Nie wiem po co są te odboje, bo w łapa raczej nigdy nie siądzie na nich.

IMG20230729130828.thumb.jpg.c87210c39ab9c9dd863e12d08dea1582.jpg