Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałem wymienić w swoim 520i standardowe felgi 18" z M pakietu na 19" dedykowane do serii 8 (G14,G15,G16):

Rozstaw śrub: 5x112

Oś przednia    8J x 19 ET 26   /    Oś tylna        9J  x 19  ET 41

Numer części BMW     Obręcz Przednia -  8090019   /   Obręcz Tylna      -  8090020

Sądzę że nie powinno być problemu, ale wolę się upewnić czy felgi z takimi parametrami bez problemu wejdą w nadkola 5'ki i jaki rozmiar opon letnich na nie wrzucić?

Liczę na Wasze opinie.

• Moderatorzy
Opublikowano

Ja miałem taki wariant kół mieszanych (przód 245/40/R19 i tył 275/35/R19) w kołach zimowych, które kupiłem sobie w październiku 2022 roku do przedliftowej 540-tki, ale już z myślą o przyszłym samochodzie (miał być M850i albo poliftowy M550i). Wszystko idealnie pasuje, bo nie może być inaczej skoro liczby są identyczne. Koła kupowałem fabrycznie nowe w ASO i specjalnie pytałem czy wszystko będzie pasować. Dali okejkę 🙂

image.thumb.png.031fa44c55a89b372d2619d4050e3a41.png

• Lubię to 1
Opublikowano
7 minut temu, s0nar napisał(a):

Ja miałem taki wariant kół mieszanych (przód 245/40/R19 i tył 275/35/R19) w kołach zimowych, które kupiłem sobie w październiku 2022 roku do przedliftowej 540-tki, ale już z myślą o przyszłym samochodzie (miał być M850i albo poliftowy M550i). Wszystko idealnie pasuje, bo nie może być inaczej skoro liczby są identyczne. Koła kupowałem fabrycznie nowe w ASO i specjalnie pytałem czy wszystko będzie pasować. Dali okejkę 🙂

Super, dzięki za pomoc! 👍

• Moderatorzy
Opublikowano

Np. od serii 8 (G14,G15,G16). Pewnie można wybierać spośród masy felg innych producentów i sobie sztukować do tego opony, ale ja chciałem pozostać przy rozwiązaniach fabrycznych BMW i kupić całe, zmontowane i wyważone koła.

Opublikowano

Mam te same 19-stki w G30 co kolega @sonar z serii 8 i idealnie leżą. Mnie się te koła podobają w tej budzie G30, idealnie leżą.

Opublikowano

Czy ktoś przerabiał temat felg z F30 montowanych do G30? Jakie dystanse są potrzebne? Podobają mi się styling 404 i z chęcią bym ubrał w nie moje G31.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Przede wszystkim dystans zmieniający rozstaw śrub, a taki wypchnie mocno felgi....

• 3 miesiące temu...