Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Przecież to stary temat. Wszystkie te auta juz dawno przeszły akcje serwisowa. Chodziło o chłodniczki egr. Temat do skasowania. 

• Lubię to 2
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

@saab potrafisz przeczytać całość że zrozumieniem a nie tylko nagłówek? Może tu chodzi o to co serwis miał zrobić a nie zrobił?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ale to było 4 lata temu. Artykuł jest  sprzed 4,5 roku Juz wszystkie ktore miały sie spalic sie spaliły a pozostałe juz sa po akcji serwisowej. To troche jakbys wrzucił nitke o covidzie. 

• Lubię to 2
Opublikowano (edytowane)

Chyba jednak problem jest wciąż aktualny. Niedawno pojawiła mi się informacja o akcji serwisowej 0011200700:

Cytat

... chłodnica recyrkulacji spalin w Państwa pojeździe nie spełnia standardów jakości BMW Group i że jej ewentualna nieszczelność może powodować lokalne przepalenia układu dolotowego, a w bardzo rzadkich przypadkach może doprowadzić nawet do pożaru pojazdu. ...  

Niestety chłodnica aktualnie jest niedostępna i trzeba czekać.

A tu artykuł z lutego tego roku o wymianie już raz wymienianych części https://auto.dziennik.pl/aktualnosci/artykuly/8652837,bmw-pozar-akcja-serwisowa-wymiana-egr-chlodniczka-spalin.html

Edytowane przez drago19
poprawka
Opublikowano

Temat stary, ale niestety aktualny. W G30 mam akcję na wymianę chłodniczki EGR, ale nie ma... właśnie chłodniczki...

Opublikowano

Wynika z tego ze jeżdżą  nadal modele które maja mieć wymianę chlodniczki tylko nie wiadomo kiedy. Czyli ruska ruletka - jak będą miał pecha to może się skończyć jak w artykule wyżej. BMW- przyjemność z jazdy. Lol. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W GT wymieniono mi po tygodniu,

F11, które zdążyłem już sprzedać miało akcje na lipiec. (3-4 msc oczekiwania)