Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam wszystkich. Mam problem z odpaleniem auta nie kręci rozrusznik. Od jakiegoś czasu przy odpaleniu było słychać jak bendix się nie wracał a od dzisiaj nastała cisza. Pytanie jak można wymontowac rozrusznik w BMW E60 520d 163 KM czy można z góry czy z kanalu. Dziękuję za odpowiedź. 

Edytowane przez mariusz190283
  • Moderatorzy
Opublikowano

W M57 da radę od góry, więc nie widzę powodu dla którego w 4 cylindrówce nie dało rady. 🙂 Tylko zestaw kluczy płaskich z wbudowaną grzechotką pewnie się przyda do odkręcenia rozrusznika, nie pamiętam już jaki tam rozmiar jest, 10, czy 13.

Opublikowano

Dzisiaj jestem po wymianie rozrusznika i co się okazało że stary sprawny był. Włożyłem po regeneracji i w tym problem ze auto dalej nie odpala po wciśnięciu przycisku star stop włącza się zapłon i dalej cisza czy ktoś wie gdzie szukać problemu BMW 520 D E60 2005r. 

Opublikowano

I sukces udało się naprawić. Dla wszystkich kto będzie miał podobny problem a mianowicie okazało się że nastąpił brak masy na silnik tzn po sprawdzeniu miernikiem pokazywało że jest ale przy odpaleniu była za słaba albo  zanikła. Podłączyłem kabel do bloku silnika a drugi koniec do karoseri i hura rozrusznik zaczął kręcić jak zwariowany widocznie gdzieś pod autem odłączyła się masa. A co do połączenia z EWS w przeszlosci jak miałem rozłączonemy aku to po ponownym podłączeniu kręcił rozrusznik tylko nie chciała odpalić jak synchronizowalo się było ok. Pozdrawiam wszystkich i dzięki za porady.