Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam na oku 525tds '96 z przebiegem niby 230tys narazie tylko troche je obejrzalem i ogolnie wyglada bardzo ładnie jedyne co mnie nie pokoi to to ze ma wydarta kierownice a dokladniej to na godzinie 12 calkiem na gorze a po bokach jest juz raczej dobra. Wydaje mi sie ze powinna najpierw wydrzec sie po bokach na godzinie za 15 trzecia a nie na gorze i tak wlasnie mam w obecnym samochodzie. A moje pytanie jest takie ile moze miec przejechane samochod z wydarta kierownica, jest wydarta do czarnej pianki? Macie bmw macie przebiegi wiec pewnie da sie mniej wiecej ocenic auto po tym.

Opublikowano
230tys i juz wytarta...ja mam 2001 e38 i 205tys nie mam takiego czegos jak wytarta kierownica ..mi sie wydaje ,ze to twoje ma wiecej jak 300tys..

a ja nie sprzedaje swojej 7ki.

odpowiem na kazde pytanie zwiazane z felgami,oponami.

Opublikowano
Takie wydarcie kierownicy sugeruje, że na pewno jeźdźił nią kolo bujaczek- cwaniaczek z pozycją asymetryczną za kierownicą. Na 100% miał na paluchu sygnet lub kilka, którym to spowodował to wydarcie. Przy 230 Tkm pedały powinny nosić minimalne ślady użytkowania, a fotele prawie wcale. Uważaj bo to TDS, a takie auta mało kto kupował do niedzielnych przejażdżek, bo było droższe. One miały połykać kilometry.
Opublikowano
mojeq jak bys dokladnie przeszukal to forum to bys sie dowiedzial ze tdsy sa dobre ale na pole

Pelikan na pole to nadajesz sie sam :duh: :mad2:

nie zabieraj juz glosu na temat diesli wogole to lepiej zmnien forum idz sobie na forum o rolnikach albo lec nad morze bo trzeba zapas rybek zrobic na zime :wink:

Do moda soryr za OT ale on juz wszedzie pisze te glupoty a to juz denerwuje..

moje modele
Opublikowano
fakt..pelikan wez juz daj se na luz kazdy zna twoje zdanie na temat traktorow itp. :mad2: .przez ciebie zamkna nastepny temat :!:

a ja nie sprzedaje swojej 7ki.

odpowiem na kazde pytanie zwiazane z felgami,oponami.

Opublikowano

kierownica wytarta w tej pozycji to na 95% przez blokadę kiery kumpel w seacie po pół roku miał tak zniszczoną kierownice dzięki jakiejś blokadzie.

Z tego co zauważyłem szukając mojej to prawie wszystkie bmw miały powycierane kierownice od strony drzwi tak między godz. 9-10, zresztą po tych autach przebieg było widać z daleka.

Ps czy jest ona wytarta tylko od góry, czy ma też może pozrywane szycie i cała skóra w tym miejscu złazi??

Mój TDS ma przejechane 156 000 i na kierownicy nie ma żadnych śladów.

Opublikowano

jest wytarta tylko z gory nie jest poszarpana, byla raczej tylko wytarta, w ten sposob ze na 12 najbardziej a potem stopniowo coraz mniej na boki sie posuwając. Załuje ze dokladniej nie poogladalem jej za pierwszym razem, pedałów nie ogladałem, dywaniki i ogolnie przyciski, skóra w dobrym stanie, standardowe zagiecia na siedzeniach nic poza tym. Poza tym wczoraj jeszcze jedna ogladałęm w opolu w komisie ale przod miala robiony i chyba jedno koło bardziej wystaje od drugiego wiec se daruje takie cos..

a co do tdsów to narazie mam dobre zdanie o nich, chcialem benzyne ale jednak TDS!

Opublikowano
a poza tym samochod jest z francji, ksiazki serwisowej niema, ma jakies rachunki z serwisow ale niebyło czasu zeby po jakis numerach dojsc czy to z tego samochodu jest
Opublikowano

Kierownica to dobry wyznacznik zużycia, bo pedały można łatwo i tanio zmienić na mniej styrane. Popatrz jeszcze dokładnie na siedzenie kierowcy czy niepowycierane ma boczki od wsiadania.

Ogólnie nie wiem, czy we Fracji blokada na kierownicy jest popularnym zabezpieczeniem. Raczej to łapa kierującego wytarła.

Opublikowano

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//ptaszniki.info/tds.jpg

to zdjecie srodka auta, teraz na tej lewej stronie tez wyglada na wytarte a tego z gory to nie widac na tym zdjeciu[/img]

Opublikowano
najlepiej oglądnąć to autko, mimo możliwego dużego przebiegu auto może być warte zakupu. raczej nie licz że diesel z tych lat będzie miał poniżej 200 000 km, co nie oznacza że jest nie wart zakupu.
Opublikowano

ogladalem to auto tylko tak z leksza i w dodatku wieczorem, ogolnie jest bardzo ładne, lakier ma ladny wnetrze czyste tylko na kierownica mi sie rzucila w oczy, a nie wiecie czy we francji takie 10 letnie auto powinno miec ksiazke?

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//ptaszniki.info/1.jpg

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//ptaszniki.info/2.jpg

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//ptaszniki.info/3.jpg

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//ptaszniki.info/4.jpg

Opublikowano
mieć powinno, ale tam raczej nie dbają aż tak jak w Niemczech, więc pewnie auto nie było serwisowane w ASO, za to auta z francji mają sporo wgniotek i rys, chyba ci francuzi są za mało ostrożni
Opublikowano

Witam,

Co do kiery to jest banal i spekulacje nic nie dadza,

jak juz ogladnoles karoserie to wez sie za stan techniczny. Pierwsza najwazniejsza rzecza jest podlaczenie auta do koputera i tam jak masz dobry program prawie wszystko sprawdzisz, jak ktos dobrze zmienil przebieg to bedzie trudno zobaczyc wlasciwy ale nieliczni potrafia to dobrze zrobic wiec sie nie martw, jak ktos zmienil przebieg tozrobilw jedynm lub klku modulach (w samochodzie jest tego duzo tzn. np. modul abs i swiatel tam tez sa zawarte informacje o porzebiegu auta a ci co zmieniaja licznik robia to przewaznie w module predkosciomierza), druga sprawa niech ci sprawdza poczatek wtrysku na pompie czy sa tam jakies odchylki, latwo to sprawdzisz samemu poprostu jak silnik faluje na wolnych obrotach i szarpie to cos jest nie tak i na 80% moze to byc problem z pompa wtrysku. W tds najczestrzym problemem jest pompa wtrysku (tak naprawde to w niej zuzywa sie rozdzielacz tak mi ekspert powiedzial). Dla tds i 500 000 km nie jest problemem jak sie o niego dba i to jest najwazniejsze i jak nie mozesz sprawdzic serwisu samochodu to mogo byc obawy czy byl nalezycie eksploatowany. Udaj sie do serwisu bmw i niech podlacza go na komputer w tedy wiele sie dowiesz o tym aucie i wydatek 150zl moze byc nieoceniona korzyscia.

pozdrawiam