Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam drzwi pasażera nie chcą się odryglowac z centralnego zamka. Po wciśnięciu przycisku otwórz na pilocie rygiel skacze i zostaje w dolnym położeniu. Ktoś ma pomysł co to może być ? Reszta drzwi działa normalnie 

Opublikowano

Zamek szlak trafił. Otwórz grotem i nie zamykaj póki nie wymienisz zamka. Poszukaj po numerach bo może od F10 będzie pasował a tam zmienili producenta i chyba nie ma już tylu problemów z zamkami.

Opublikowano

Jeśli uda CI się otworzyć, to zdjąłbym pierw tapiecerkę drzwi i zobaczył, czy aby ten rygiel nie zleciał. Miałem podobnie jak wymieniałem uchwyt od drzwi.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
On 6/1/2023 at 10:19 PM, Mjash said:

Witam drzwi pasażera nie chcą się odryglowac z centralnego zamka. Po wciśnięciu przycisku otwórz na pilocie rygiel skacze i zostaje w dolnym położeniu. Ktoś ma pomysł co to może być ? Reszta drzwi działa normalnie 

Ale recznie od srodka normalnie sie drzwi otwieraja?

Opublikowano
16 godzin temu, mmw napisał(a):

Ale recznie od srodka normalnie sie drzwi otwieraja?

Jak zamknę z centralnego pilota to nie można otworzyć. Klamka w środku ma jakiś opór. Ale jak wcisnę na panelu przycisk otwórz/zamknij tak żeby auto było zamknięte to już można otworzyć 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No to masz zamek do wymiany wg mnie. Tylko kup zamek od serii F, bo sa takie same. Generalnie kup z najnowszym numerem czesci jaki Ci sie uda. Na jakie numery zamienia sie Twoj zamek oraz w jakich modelach wystepuje, mozesz sprawdzic w realoem.com albo ETK.