Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Stoję własnie przed wyborem pierwszego BMW. Znalazłem ogłoszenie które mnie zaciekawiło.

https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-bmw-seria-3-e90-325i-sprzedam-zamienie-ID6FsM5a.html?from=recommendations

Czytałem trochę nad 325i i 2005 rocznik wydaję się bezpiecznym modelem, głównie z uwagi na zdrową głowicę, jednakże podlinkowane przeze mnie auto posiada pewne wady m. in zapala się check oraz auto faluje na postoju przez 30 sek.

Również czytałem o podobnych objawach tu na forum i udało mi się znaleźć kilka głównych przyczyn występowania wady (wtryski, sterownik, pompa wysokiego ciśnienia itp.), jednak rozumiem, że opieramy się na domysłach i może to być właściwie wszystko.

Czy jest może ktoś kto może ma podobne BMW i doradzi czy opłaca się pakować, bądź może ktoś skutecznie odciągnie mnie od pomysłu zakupu :)

Pozdrawiam!

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Zweryfikuj ta zapisy w ASO lub lepiej w BimmerCheck.

To może być pomyłka lub korekta.

28.02.2011 Naprawa 170047 km

12.09.2013 Naprawa 133366 km

16.08.2017 Naprawa 158952 km

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dołożony M-Pakiet, więc ma zapewne nie jedną przygodę za sobą. Silnik podobno po remoncie, a jednocześnie właścicielowi nie przeszkadza falowanie i kontrolka paląca się od roku. To będzie duży problem, w innym przypadku właściciel naprawiłby to. Możliwa zamiana na Golfa. Z samej treści ogłoszenia wynika, że jest to kompletny grat.
Opublikowano

Dziękuję wszystkim za opinię. Post do zamknięcia. Być może przestroga dla innych szukających podobnego modelu :)

Pozdrawiam!

Opublikowano
Auto regularnie serwisowane, a jak się check zaświecił i obroty falują to nie naprawi bo mu nie przeszkadza :duh:
Opublikowano

w zasadzie to uwazam że cena wygórowana za takiego składaka z usterkami na dzień dobry :x

tak porządnie weryfikując to auto to możliwe że i nawet 15 tys za to nie wiem czy by było warto dać :?