Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A jak się przedstawia sprawa zawieszenia M SPORT w 120i 2023 r. - czy nadaje się do jazdy na co dzień, czy zawieszenie nie jest zbyt twarde przy felgach 18" i zwykłych oponach nie run flat?. Dziękuję za odpowiedź.

Opublikowano

Mam jescze jedno pytanie jakie ciśnienie jest zalecane w Bmw 1 120i 178KM 2023, opony 225/40/18,  bez run flat -tył /przód, może któś ma tabliczkę z danymi, ewentualnie jakie jest zalecane w zależności od obciążenia. Z góry dziękuję za pomoc.

• ??? 1
Opublikowano (edytowane)

Jako wskazówkę mogę napisać, że ja mam w 120i adaptacyjne zawieszenie, koła 18 i uważam, że jest mało komfortowo. Jechałem też na sportowym i w Krakowie chyba bym zwariował. Trzeba jednak pamietać, że to są indywidualne preferencje, dla kogoś innego może być fajnie.

Na oponach letnich bez run flat jest jeszcze ok, ale na zimowych z run flat jak dla mnie słabo.

Co do ciśnień, to z tego co pamiętam na tabliczce dla 225/40/18 minimalne dla letnich bez run flat 2.5 i 2.3, a dla zimowych z run flat 2.8 i 2.4.

Edytowane przez Lukas68
Opublikowano

'sportowe' + 17cali

- zima runflat niezbyt komfortowo, wrecz slabo, czuc nawet laty na drogach... 🤪

- lato bez rf... troche lepiej, nie czuc łat drogowych, ale sztywno i tlucze i tak 🙈

Opublikowano

Trzeba się samemu przejechać, moim zdaniem nie jest zbyt twardo, jeździ mi się bardzo komfortowo 😛 Miałem okazję zrobić 12h do Włoch latem i bardzo dobrze się czułem po trasie (jakość dróg miejscami była wątpliwa).

Opublikowano
9 godzin temu, morfang napisał(a):

Trzeba się samemu przejechać, moim zdaniem nie jest zbyt twardo, jeździ mi się bardzo komfortowo 😛 Miałem okazję zrobić 12h do Włoch latem i bardzo dobrze się czułem po trasie (jakość dróg miejscami była wątpliwa).

Mam podobne odczucia i zgadzam się z tym, że trzeba samemu wypróbować. 

Opublikowano

W sumie mogę powiedzieć, że jeśli ktoś jest zdecydowanie nastawiony na komfort to nie powinien kupować tego auta. Jeśli jednak oczekujesz dobrego prowadzenia (nie żeby było jakieś wielce sportowe), a nie chcesz wersji typowo sportowych (np. Golf GTI, Cupra Leon itp.), to jest to dobra opcja. Komfortu to chyba należy szukać w Mercedesie albo u Francuzów.

• 3 tygodnie później...