Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dziś pierwszy raz dosiadłem taką rakiete

wrażenia

Panie Boże wszechmogący uchroń nas od takich przyśpieszeń jakie posiada 725 TDS

ale od początku wsiadłem odpaliłem; troche skacze no myśle tak ma chyba być wbijam D ryszyło, jade naciskam delikatnie gaz no jakoś to jedzie, po zozgrzaniu motoru myśle no to teraz wyprubujemy jak to sie zbiera, zaparłem sie o siedzenie (bo jestem przyzwyczajony z mojej 750, że jak wygodnie nie usiąde to poprostu sie piepszne w łep o zagłówek przy gwałtownym naciśnięciu gazu) naciskm gaz do dechy i czekam czekam myśle co jest a to sie okazuje ,że już zredukowało i mknie jak szalona 120 km/h

podsumowanie; jak nie mósicie nie kupujcie 725 TDS

BMW sie nie psuje
Opublikowano
dobrze ,ze jechales bez wlaczonej klimy!!! :D :D

a ja nie sprzedaje swojej 7ki.

odpowiem na kazde pytanie zwiazane z felgami,oponami.

Opublikowano

miałem podobną "przyjemność" wrażenia podobne...

Mam 525tds i nie myślałem że będzie to taka duża różnica...

ps. jeszcze lepiej jest 5 osób + pełen bagażnik :duh:

Opublikowano
to i tak dobrze..sa i tacy ktorzy porownywali 730d z Renault Twingo.. :D

Opublikowano
Emeryten party :D
http://img10.imageshack.us/img10/1065/1999767891m.jpghttp://img97.imageshack.us/img97/852/1999757859m.jpghttp://img94.imageshack.us/img94/7120/1999780608m.jpg
Opublikowano
oczywiscie na korzysc Twingo.. :D :D

Opublikowano
a tak ...dowiedzialem sie tego na forum.. :cry2: taki juz moj los.. :cool2: :cool2:

Opublikowano
Był taki odcinek "Zakupu kontrolowanego " w TVN Turbo, gdzie klient zażyczył sobie samochodu przepastnego i bardzo szybkiego. Podstawili mu 725 TDS, to się chłopak pewnie zdziwił.
Opublikowano
nastepnego odcinka nie pokaza....

Opublikowano
dziś pierwszy raz dosiadłem taką rakiete ...

hehe nie ma to jak testowac auta klientow :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

a co do 725tds to hmm to prawda ze sie tylko toczy ale co niektorzy sa z niego zadowoleni taka samo jak ci co maja 518i E34 kwetia tego co sie oczekuje od auta. A jak sie juz rozbuja do tych 140km/h to zle nie jest chyba ze ktos zajedzie droge i znow sie rozpedzac...

moje modele
Opublikowano
na ogół nie jeżdze cudzymi autami ale to była pokusa nie do odparcia zresztą i tak musiałem sie karnąć żeby wyczaić czy zawieszenie w normie bo koleś świeżo nabył ten pojazd z zagranicy i zamierza nim jechać na robote do holandi i przyprowadził żeby mu to przejżec
BMW sie nie psuje
Opublikowano
na ogół nie jeżdze cudzymi autami ale to była pokusa nie do odparcia zresztą i tak musiałem sie karnąć żeby wyczaić czy zawieszenie w normie bo koleś świeżo nabył ten pojazd z zagranicy i zamierza nim jechać na robote do holandi i przyprowadził żeby mu to przejżec

nie no spoko wiem :wink: jazda probna bardzo czesto musi byc :cool2:

dzis koles wpadl 535iA E34 z zapytanie czy warto kupic to jazda musiala byc no i kupil bo tata powiedzial ze warto a gdyby powiedzial ze nie to to by jej nie wziol i szukal dalej :wink:

moje modele
Opublikowano

725tds

105/kw 143/km 280Nm1/min 2200...0-100=7,7manual 12,2aut.0-120 16 manual 17 aut.

750il

240/Kw 326/km 490Nm1/min 3900...0-100=6,8 0-120=9,1..

Opublikowano
dziś pierwszy raz dosiadłem taką rakiete

wrażenia

Panie Boże wszechmogący uchroń nas od takich przyśpieszeń jakie posiada 725 TDS

ale od początku wsiadłem odpaliłem; troche skacze no myśle tak ma chyba być wbijam D ryszyło, jade naciskam delikatnie gaz no jakoś to jedzie, po zozgrzaniu motoru myśle no to teraz wyprubujemy jak to sie zbiera, zaparłem sie o siedzenie (bo jestem przyzwyczajony z mojej 750, że jak wygodnie nie usiąde to poprostu sie piepszne w łep o zagłówek przy gwałtownym naciśnięciu gazu) naciskm gaz do dechy i czekam czekam myśle co jest a to sie okazuje ,że już zredukowało i mknie jak szalona 120 km/h

podsumowanie; jak nie mósicie nie kupujcie 725 TDS

No nie ma w tym nic dziwnego! Chciales aby silnik o ponad polowe slabszy od Twojego w duzej budzie jezdzil tak samo lub podobnie?????

inna bajka: Smiesza mnie ludzie, ktorzy majac auto z silnikiem czy to 1.1 czy to 1.4 czy to 1.8 czy to 2.0 i wyzej ze SLABO sie zbiera i jest wolne. A jakie ma byc auto z silnikiem 1.6 i mocy XX? Jest takie jakie przewidziala fabryka, takie jak widac w dokumentacji. Jeśli komus mało i taki kozak z niego niech kupi jakies najmocniejsze (niekoniecznie nowe) auto na rynku. Wtedy jak powie ze mu malo - to ma problem po prostu.

Do mocy podchodze z dystansem, sam przez 2 lata "bujalem" sie fordzikiem wolnossacym o mocy bagatela 60KM - bezsensem byłoby mowienie, ze auto sie zle zbiera, ze jest wolne. Fabryka wsadzila tyle konikow aby sobie radzily z samochodem, przyspieszenie do setki w kilkanascie sekund. Czy to samo auto z silnikiem o mocy 90km byloby szybsze? zbieraloby sie lepiej? - odpowiedz: TAK na pewno TAK.

To, ze 2,5 TDS w budzie 7mki jest wolniejsze, mniej zrywne etc niz silnik 5,0 w tej samej budzie z 7mki - nie podlega watpliwosci!!!

Moim zdaniem, jesli ktos szuka wrazen, bawia go uderzania "glowa w zaglowki" od przyspieszania proponuje kupic jakies TOTALNIE sportowe wozidlo z zawiasem twardym jak...... tak ze po jednej jezdzie wytrzasnie wszystko z wszystkich. Najlepiej z 2ma wydajnymi turbinami i moca taka ze na 4 biegu podczas jazdy "spali gumy".

Przypuszczam, ze BMW gdy zdecydowalo sie wsadzic 150 konnego diesla do 7mki wiedzialo co robi, wiedzialo tez ze taki "uklad" znajdzie swoich amatorow. Na pewno nie kupia go osoby, ktore po kazdym pogonieniu samochodu spisuja sobie w notatniczku ze stopera czas do setki, bo po prostu nie jest on imponujacy w zestawieniu z 5.0 pb.

Sam jezdze 5tka TDS i jestem zachwycony moca i kultura pracy tego silnika (bezwzglednie ma swoje wady - niezaprzeczalnie) oraz tym jak sobie radzi w budzie e34 (na pewno wplyw na to ma przesiadka z autka 60konnego o czym wspomnialem wczesniej). Jestem pewien, ze w troszke ciezszej budzie tez sobie poradzi. Mam nadzieje, ze kiedys E38 z TDSem znajdzie sie w moim posiadaniu.

Nie mUsimy, ale bysmy chcieli miec 7mke z TDSem ;D

http://img571.imageshack.us/img571/7404/logotds.jpg

Naj.... forum o TDS-ach http://www.bmw-diesel.pl

Opublikowano
biernus słuchaj to nie było porównanie tylko przejażdżka nawet przez myśl mi nie przeszło ,ze zabrzmi to jak porównanie chciałem poprostu opisać niemoc tego auta z tym silnikiem i to wszystko a nawiasem mówiąc nie 5,0 tylko 5,4 E 38 ma silnik
BMW sie nie psuje
Opublikowano

nie ma dwóch zdań

2,5 litrowy tds sie nadaje conajwyzej do napędzania karuzeli

czy to w 5 czy w 7 zawsze efekt jest taki sam i odwieczny problem

wyprzedzac Autobus czy nie wyprzedzac ?

lepiej nie bo znowu nie zdaze :lol:

p.s. diesel na pole

Opublikowano
biernus słuchaj to nie było porównanie tylko przejażdżka nawet przez myśl mi nie przeszło ,ze zabrzmi to jak porównanie chciałem poprostu opisać niemoc tego auta z tym silnikiem i to wszystko a nawiasem mówiąc nie 5,0 tylko 5,4 E 38 ma silnik

Ale jaka nie niemoc?

Osiagi sa adekwatne do mocy, ktora posiada silnik i oczywiscie innych rzeczy... ale to chyba normalne ze auto 300 konne pojedzie LEPIEJ (szybciej etc) niz auto 150 konne!

I nad czym sie to zastanawiac czy opisywac?

http://img571.imageshack.us/img571/7404/logotds.jpg

Naj.... forum o TDS-ach http://www.bmw-diesel.pl

Opublikowano
... ale to chyba normalne ze auto 300 konne pojedzie LEPIEJ (szybciej etc) niz auto 150 konne!

I nad czym sie to zastanawiac czy opisywac?

Dlatego noramalna jest "niemoc" 725TDS. Jest ciężka i ma słaby, w dodatku niezbyt nowoczesny silnik, nie ma co tu dyskutować.

Opublikowano

jakby nie bylo benzyniaki sa szybsze :!: a diesle wolniejsze :!: ...ale jakby nie liczac diesle sa oszczedniejsze :!: :!:

:cool2:

Opublikowano

jak ktos chce sobie kupic oszczedne auto to kupuje Opla Corse 1.2

a jak ktos kupuje diesla w BMW to znaczy ze go na takie auto nie stac :D

Opublikowano (edytowane)

p.s. diesel na pole

a ty jeździsz dieslem, czy tylko tak sobie w podpis wstawiłeś ??? :norty:

Edytowane przez oktaw
- to ja przepraszam! ...i znikł
Opublikowano
pelikan taki bogaty jestes? uwazaj bo niedlugo bedziesz musial sobie Corse kupic.

Opublikowano
725tds

105/kw 143/km 280Nm1/min 2200...0-100=7,7manual 12,2aut.0-120 16 manual 17 aut.

750il

240/Kw 326/km 490Nm1/min 3900...0-100=6,8 0-120=9,1..

POMYŁKA!

NIe możliwe żeby ten wół miał 7,7 s do setki.

Ludzie, on ma ok. 12,5 kg na 1 KM.....

Auta z czasem ok. 7,5 sekundy mają ok. 7,2 - 7,4 kg/km

Według mnie ma on na manualu minimum 12,5s do setki.

Dla prównanie moje auto musiałoby ważyć 3,6t żeby mieć taki stosunek mocy do masy.........

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.