Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Chce stworzyć nowy drugi dodatkowy zestaw kół/opon do samochodu żony, F30 330d m sport plus vin F816587.

Pytanie jest o czujniki TPMS. Kupiłem takie: 3610 6881890

https://www.ebay.co.uk/itm/385474868179?mkcid=16&mkevt=1&mkrid=711-127632-2357-0&ssspo=ihcbi96mrou&sssrc=2349624&ssuid=26hCaxJzRTO&var=&widget_ver=artemis&media=COPY

Ale urządzenie do kodowania Autel MaxiTPMS TS508 ich nie rozpoznaje.

Urządzenie zczytalo kody z kół które są oryginalnie na samochodzie ale przy etapie zapisu nowych TPMS informuje ze nie widzi czujnika.

Moglibyście mi prosze pomoc ustalić:

1. Numer części (kod BMW) czujników TPMS?

2. Czy muszę je kodować urządzeniem czy samochód sam je rozpozna?

3. Czy ja muszę te czujniki aktywować przed kodowaniem?

Próbowałem https://www.realoem.com/bmw/enUS/showparts?id=3E52-EUR-04-2014-F30-BMW-330d&diagId=36_1745

Ale niestety nie pokazuje mi numeru części dla tego samochodu.

Dzięki!

Opublikowano

Dzięki, bardzo mi pomogłeś!

Czyli wychodzi na to ze samochód sam się z nimi dogada bez uprzedniego programowania. Czy może to ktoś prosze potwierdzić?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Oryginalnych czujników nie trzeba w żaden sposób programować, kodować, etc. Reset z poziomu iDrive i tyle.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Po zmianie opon auto powinno stać nieruchomo przez 5 minut przed rozpoczęciem procedury inicjalizacji.

Aby pomyślnie zakończyć proces przypisania kół, pojazd musi jechać przez co najmniej 9 minut z prędkością przekraczającą 20 km/h.

Edytowane przez Borsuczek
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Po zmianie opon auto powinno stać nieruchomo przez 5 minut przed rozpoczęciem procedury inicjalizacji.

Bzdura.

Gdzie to wyczytałeś?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Bzdura.

Gdzie to wyczytałeś?

W TIS jest tak napisane.

• Moderatorzy
Opublikowano
No jest tak napisane :D ale czy ktoś ruszał szybciej niż 5minut po zmianie kół?

spacer.png

Opublikowano
Już sobie wyobrażam sytuację, że jestem u wulkanizatora, kolejka na pół kilometra przez nagły atak zimy. Zmienili mi koła i mówią, że mogę jechać a ja do nich że musze jeszcze 5 minut stać nieruchomo :lol:
Opublikowano

Potwierdzam, dzisiaj założyłem te czujniki do nowych kół - nie musiałem programować i po resecie z poziomu idrive samochód sam się z nimi dogadał.

Dziękuję za wsparcie!