Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Czy zdażyło się komuś z Was, że podczas takiego nieco mocniejszego hamowania silnik wchodzi nagle na wysokie obroty tak jakby automat się pogubił? Bo u mnie się to zdarza powiedział bym że wręcz dosyć często. Dziś mi podczas wyprzedzania ktoś przede mnie wjechał i właśnie zmuszony byłem mocniej nacisnąć pedał hamulca i nagle silnik wszedł na obroty ponad 3 tysiące i później nawet jak odpuściłem pedał hamulce i wcisnąłem gaz to dalej trzymał takie wysokie obroty po czym tak jakby znalazł bieg i te spadły. I takie sytuacja mam średnio 2 - 3 razy na 100km. Nie wiem czy to w BMW normalne czy raczej temat do zgłoszenia w serwisie.

Opublikowano

Raczej normalne bo też tak mam.

Ja to wiążę z nagłym rozsprzęgleniem napędu.

Tylko,że mi takie hamowanie zdarza się zdecydowanie rzadziej.

Opublikowano
Czyli może faktycznie tak musi być. No mi się niestety takie hamowania zdarza i nie jest to wynik mojej brawurowej jazdy. Po prostu często robię trasy a inni kierowcy nie rozumieją, że ten odstęp jaki mam przed poprzedzającym pojazdem, to nie jest miejsce w które oni mogą się wcisnąć tylko jest to bezpieczny odstęp potrzebny do tego, abym w razie nagłej sytuacji, mógł bezpiecznie zatrzymać pojazd. No i jak mi taki jeden czy drugi idiota rozpędzony wjeżdża przede mnie po czym hamuje bo inaczej wjechał by w tył tego przed sobą no to i ja muszę dać po hamulcach.