Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy E-SYS poradzi sobie z doposaniem numeru VIN do Lewarka zmiany biegów chcę doposażyć auo w SAT 2TB Zakupiłem używany lewarek i kierownicę z łopatkami i chciałbym żeby było po bożemu tak żeby ISTA-D nie widziała manipulacji.

Na logikę najpierw wypadałoby wgrać soft z bieżącego stopnia integracji auta do nowego lewarka a potem zmienić plik konfiguracji modułu CAFD do aktualnego wyposażenia/konfiguracji auta? (lewarek z innego auta inny rok produkcji inna konfiguracjia auta tudzież inny soft i konfiguracja) czy po takim zabiegu napiszę sie VIN w nowym lewarku czy trzeba dokonać jakiegoś dodatkowego zabiegu?

Pozdrawiam Darek

Jack_Strong-
Opublikowano

dzięki o to mi chodziło pytam bo auto ma stopień integracji z 2013 roku który nigdy nie był podnoszony a w przyszłości planuję się za to zabrać ale wciąż się wacham z racji tego że dość problematyczne w są NBT i ZGW a chwilowo nie mogę pozwolić sobie na uwalnianie auta.

Z tego co do tej pory przeczytałem to najlepiej najpierw zacząć od ZGW ista-d a potem potem reszta modułów ista-d

oprócz NBT i KOMB które najpewniej robi siei E-Sys.

Jack_Strong-
Opublikowano

Jeszcze jedno pytanie

Dopiero zwróciłem uwagę że kupiłem kierownicę z poliftowej f10 a auto mam z przed liftingu i widzę że nie obejdzie się bez modyfikacji rezystorów w łopatkach z tym nie będzie problemu o ile podpowie ktoś jaka jest właściwa wartość rezystorów w łopatkach z przed lifu?

Jack_Strong-
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Jeszcze jedno pytanie

Dopiero zwróciłem uwagę że kupiłem kierownicę z poliftowej f10 a auto mam z przed liftingu i widzę że nie obejdzie się bez modyfikacji rezystorów w łopatkach z tym nie będzie problemu o ile podpowie ktoś jaka jest właściwa wartość rezystorów w łopatkach z przed lifu?

zobacz:

https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=103&t=376033

i daj znać czy działa

Retrofity: 2VB - TPMS (RPA -> RDC); 302 - alarm; 5AC - HBA; 5AS (Driving Assistant: LDW+FCW); 5AS -> 5AT (Driving Assistant Plus: ACC+LDW+FCW); 5AR - TJA; 6UK+5A3 - NIVI3 + Targeted illumination