Skocz do zawartości

Bmw X3 E83 2.0D Przy niski temperaturch kręci nie odpala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, tak jak w temacie gdy bawarka dłużej postoi przy ujemnych temperaturach kręci i nie odpala czasami ma tak że odpali i zgaśnie tak ze 3 razy, a później kręci i nic. Podjechałem drugim samochodem i ku mojemu zdziwieniu od kabli zapaliła na tyk. I o co tutaj chodzi? Dodam że akumulator wydaje się zdrowy kręci raczej tak samo. Aku BMW varta 90Ah 900A. Świece żarowe wymienione. A i dodam że w tym aucie był wymieniany ślinik może coś z elektryką popierdzielili? A może akumulator daje za słaby prąd rozruchowy? Sam już nie wiem może ktoś mi podpowie? Z góry dzięki.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
A moze podpinales pod kompa, tylko takiego pod BMW. Bez sensu tak wróżyć. Sterownik świec wymienialeś, bądź naprawialeś. Same swiece rzadziej padają niż sterownik.
Opublikowano
  • Autor
Nie podpinałem muszę się wybrać do kogoś. Myślałem właśnie o sterowniku żeby go wymienić. Tylko zastanawia mnie jedno dlaczego gdy podjadę innym samochodem i podepnę kable to pali na tyk? Gdyby sterownik był walnięty czy świece to musiałbym chyba trochę pokręcić zanim odpalę?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
może aku za słabe - jedź do kogoś na test aku (zwykle sprzedawcy mają) i w razie czego zmień baterię
Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW
Opublikowano
  • Autor
Ostatnio kręciłem chyba z 15 min dopiero padło także słabe nie jest jedynie co to może dawać słaby prąd rozruchowy tak mi się wydaje?
Opublikowano
Ostatnio kręciłem chyba z 15 min dopiero padło także słabe nie jest jedynie co to może dawać słaby prąd rozruchowy tak mi się wydaje?

A próbowałeś odpalić z boostera?

--

Pozdrawiam,

deebee (Darek)

Opublikowano
  • Autor
Nie mam takiego do rozruch tylko do ładowania.
Opublikowano
Nie mam takiego do rozruch tylko do ładowania.

Podjedź do warsztatu elektryka samochodowego i poproś o test aku pod obciążeniem. On prawdę Ci powie, także w zakresie prądu rozruchowego. U mnie latem BMW minimalnie gorzej zakręciło, myślałem ze to od dłuższego postoju, a po teście okazało się, że akumulator trup...

--

Pozdrawiam,

deebee (Darek)

Opublikowano
  • Autor
A powiedz mi też mogłeś długo kręcić i nic? U mnie tak jest że mogę kręcić wiadomo z przerwami przez 15 minut i nie odpali, a jak podjadę drugim samochodem, to z kabli na tyk odpala. Tak jak by brakowało tego prądu rozruchowego na starcie.
Opublikowano
A powiedz mi też mogłeś długo kręcić i nic? U mnie tak jest że mogę kręcić wiadomo z przerwami przez 15 minut i nie odpali, a jak podjadę drugim samochodem, to z kabli na tyk odpala. Tak jak by brakowało tego prądu rozruchowego na starcie.

Powtarzam. Tester akumulatora prawdę Ci powie…

--

Pozdrawiam,

deebee (Darek)