Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Od wczoraj mam soft 11/2022.43. Niestety ani w planowaniu trasy pod względem ładowarek ani pod względem podgrzewania baterii nie widzę żadnej zmiany w porównaniu z softem 03/2022.60.
Opublikowano

A jak udało Ci się go wgrać? Czy zauważyłeś coś nowego? Oglądałem filmik na YT, że poprawili niby w sofcie 07/2022 oprogramowanie sterownika silnika i na filmiku ronili testy 0-100 kMh i czas poprawił się na 5.6 - 5.8 sek z fabrycznych 6.8

Wczoraj przeprowadziłem test podgrzewania baterii poprzez ustawienia ładowarki w nawigacji. Soft 03/2022.64 Bateria SoC 8% temperatura baterii +4 stopnie na zewnątrz 0 stopni, ustawiam w nawigacji ładowarkę DC GW 140 kW odległą o 4,6 kM. Ruszam i dojeżdżam pod ładowarkę i co? ... i nic temp baterii anie nie drgnął. Dodam, że znalazłem ładowarkę na mapie poprzez ikonę ładowarki i ją dodałem jako cel. Niestety podgrzewanie nie działa z automatu. Po odpaleniu podgrzewania z ręki po 30-60 sekundach temperatura baterii idzie w górę.

Morał więc prosty, że trzeba o tym myśleć samemu i +- 15 minut wcześniej odpalać podgrzewanie. Jakoś wydaje mi się, że w iX3 dodali to jako dodatek z musu i jako osobny soft, a to co jest jako soft podstawowy nic nie wie na temat podgrzewania baterii.

Opublikowano

@Yma Soft wgrany w ramach akcji serwisowej 0061400700. Na razie nie zauważyłem żadnych zmian. Na testy przyspieszenia nie pozwala akurat aura :)

IX3 ma, z tego co wiem, jako jedyny elektryk iDrive 7. Raczej nie ma co liczyć na rewolucyjne nowości - nie mniej jednak automatyczne podgrzewanie by się przydało, szczególnie, że BMW podaje dla iX3 taką funkcję :D

Na szczęście planowanie trasy przez appkę MyBMW uwzględnia aktualny poziom naładowania i inne parametry, i proponuje ładowarki z podaniem poszczególnego zapotrzebowania na kwh.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jakoś wydaje mi się, że w iX3 dodali to jako dodatek z musu i jako osobny soft, a to co jest jako soft podstawowy nic nie wie na temat podgrzewania baterii.

Dokładnie o tym pisałem wcześniej, że dziwi mnie iż opcja podgrzewania baterii została dodana jako oddzielna „aplikacja” w menu aplikacje, a nie jest po prostu zintegrowana z iDrive… trochę to faktycznie wyglada jak proteza…

@Paul_gdn - ciekawe spostrzeżenie z tym przyspieszeniem - urwana 1 sek. to bardzo dużo. Choć osobiście wolałbym zwiększenie zasięgu :wink: