Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich mam otóż dziwny problem w swojej BMW E39 TOURING z 2003 roku. Zazwyczaj po deszczu oraz przy ujemnych temperaturach zdarza sie ze tylne drzwi oraz hydro klapa niechca sie odryglowac z kluczyka jak i z centralnego. Hydroklapa sie otworzy ale nie można jej zamknac bo bolec dociagajacy nie wraca na pozycje zostaje w zamknietej dodatkowo przy tym samym problemie nie dziala wspomaganie. Problem mam również z oświetleniem kabiny to znaczy że normlanie podświetla sie przy otwarciu co prawda bardzo szybko gaśnie a jak odpalę auto i chciałbym zapalic to srodkowe ktore oswietla cala kabine to mrugnie i gasnie podmienilem caly glowny wlacznik na inny ale to nic nie dało.Gdzie może leżeć przyczyna? Napomne że wiązka szyby zostala wymieniona, uszczelnienia w drzwiach poprawione więc wilgoci brak. Jak otworzą sie wszystkiw drzwi normlanie to wspomaganie rowniez wraca.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
na odpalonym, jak otworzysz osłonę przeciwsłoneczna i odsuniesz lusterko to zapala się lampka na osłona? Resetuje się wtedy licznik? Gaśnie radio?
Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)
Opublikowano
Nie nic sie nie dzieje dziala normalnie ta lampka jedna i druga te pomocnicze rowniez tylko to srodkowe co idzie i wszystkie z nia lampki zwiazane po wlaczeniu mrugna i gasna
  • 1 rok później...
Opublikowano

Witam wszystkich mam problem ze swoją bmw e39 523i 
Objawy: multifunkcja przygasa przy czym tempomat nie działa i klakson radio przy podglosnieniu przestaje grac.dodatkowo gdy otwiera sie lusterko nad głową wyłącza się radio czy ktos moze mial taki problem?
Myslalem ze moze cos z słabym napiecieciem byc moze cos zwiazanego z regulatorem napięcia badz wina stacyjki