Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od jakiegoś czasu zauważyłem, że w mojej g30 po wyjściu z samochodu i nie zamknięciu go migaja światła. Czym to jest spowodowane? Poniżej link

Edit. Zauważyłem, że podczas wolnej jazdy w trakcie dnia też to się dzieje. Ale głównie jest to podczas postoju lub ruszania ze świateł.

Opublikowano

W G01 mam to samo , też nie wiem dlaczego tak się dzieje .

Na postoju to jeszcze można tłumaczyć , jako informacja przypominająca o braku zamknięcia auta .

Gorzej jest jak się stoi na czerwonym świetle i następuje mruganie światłami .Auto stojące przed może odbierać jako informację "no jedź , ruszaj itp."

Opublikowano
Dokładnie tak. Nie wiem czy to wina czujnika zmierzchu czy może czegoś innego.

Myślę ,że to raczej nie czujnik zmierzchu , ale jakaś zależność funkcji w oprogramowaniu .Moja X3 G01 jest z 2020r i chyba wcześniej tego nie było , tylko zaobserwowałem to mruganie po zmianie oprogramowania od marca 2022.

Może ktoś na forum ma podobne objawy , poczekamy zobaczymy , czy ktoś coś zauważył .

Opublikowano
Dokładnie to samo dzieje się w żony G01 i również jestem ciekaw o co chodzi...

Grono się powiększa , zobaczymy czy ktoś nas oświeci ... :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Coś już wiem.

Byłem na serwisie olejowym w ASO i powiedziałem o tym problemie dot. świateł. Po podpięciu komputera pokazało błąd przełącznika świateł. Usunięto go, ale powiedzieli, że jest przełącznik do wymiany w kwocie 800 zł. Po usunięciu tego błędu jeżdżę już drugi tydzień i problemu ze światłami jeszcze nie miałem. Także polecam zacząć od usunięcia błędów, bo być może przełącznik złapał go w jakimś momencie. :)

• 9 miesięcy temu...
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano
W dniu 7.11.2023 o 11:48, bartus1902 napisał(a):

Problem nie ustąpił. Czy ktoś może rozwiązał go u siebie?

I ostatecznie wymieniłeś przełącznik czy dalej jeździsz z warującymi lampami?