Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Koszt takiej operacji to minimum 15-20k zł.

Tyle to na pewno nie. Wg mnie ok połowę tej kwoty.

Ile? Myślałem że panel zmieni się i zakoduje?
nie.

Do wymiany także m.in. nagrzewnica.

Opublikowano
Sądzisz że ktoś za pół-darmo wyjmie całą deskę, wybebeszy kupę gratów/rurek/kabli itp z komory silnika, poskłada to na nowo i odpowiednio zaprogramuje? A gdzie koszt części? Nawet jak będą w cenie /i jakości/ złomu?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sądzisz że ktoś za pół-darmo wyjmie całą deskę, wybebeszy kupę gratów/rurek/kabli itp z komory silnika, poskłada to na nowo i odpowiednio zaprogramuje? A gdzie koszt części? Nawet jak będą w cenie /i jakości/ złomu?

Nie raz widziałem komplet do przekładki klimy poniżej 3k PLN.

Ile wg Ciebie kosztuje wyciągniecie deski, 10k? Sam demontaż to 2h roboty. Całość to 6 max 8 godzin.

Opublikowano
Nowy ten kpl? Jeżeli ktoś ma miejsce i umiejętności, to taka operacja ma sens ekonomiczny. Ja podałem przybliżone koszty nowych części i profesjonalnej roboty /żeby nie było że przypadkiem proponuje cokolwiek robić w ASO :nienie: / warsztatu niezależnego. Podstawowy warunek to perfekcyjny stan blacharki/mechaniki, bo w innym przypadku lepiej sprzedać obecne auto i kupić drugie z potrzebnym wyposażeniem. Tu nie ma miejsca na sentymenty, liczy się koszt… Już widziałem takich, którzy z FWD robili 4WD, bo się dało, tyle że całość kosztowała tyle co ~50% auta.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam mogę podesłać filmik na yt jak gościu pokazuje krok po kroku trochę roboty z tym jest

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 2 miesiące temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
kup panel od podstawowej klimy aitomatycznej od F30. Czyli taki sam jak Twój tylko z przyciskiem AC. O ile pamiętam, to musi być do połowy 2014 roku. Potem zmieniasz tylko jednej parametr kodowaniem i gotowe, masz automatyczna klimę za grosze.
  • 1 rok później...
Opublikowano

I co sam panel i kodowanie działa? 
a co z regulacją ciepłe/zimne między kratkami środkowymi? Bo w manualu tego tam nie ma, w climatronicu jest.