Skocz do zawartości

Zegary 6WA brak regulacji podświetlenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Posiadam u siebie zegary 6WA.Gość zmieniali mi oprogramowanie na nowsze żebym mógł mieć białe zegary w nocy.Nie wiem czy to ma związek ale teraz nie mam regulacji mocy podświetlenia z pokrętła oraz w iDrive.Chyba w zależności od czujnika światła zegary raz świecą jasno raz słabiej.Czy jest opcja aby zakodować je w maksymalnym podświetleniu?Co trzeba zmienić w bimmercode.

Pokrętło z lewej strony zmienia jedynie natężenie ambient.

Mini Cooper S R53 '06 @220 KM

BMW E87 118d '06 @ 163 KM

Opublikowano

Dokładnie Navi jest w trybie dziennym.

A jest opcja zakodowania białego podświetlenia w dzień na maksymalna wartość?Aby licznik i wyświetlacz LCD świeciły na maxa.

Wkurza mnie gdy jadę w dzień i nieraz mało co widać.Mam porównanie bo gdy swieci mocne słońce wtedy zegary ładnie świecą na max biały kolor.

Opublikowano (edytowane)
Bawiłem się kiedyś tymi parametrami, ale nie udało mi się dojść do takiego efektu o jakim piszesz - też chciałem mieć białe podświetlenie na max. Jedyne co udało mi się zrobić, to przesunąć próg, kiedy ma się zmieniać dzień/noc, przez co dłużej pozostaje w trybie dziennym. Edytowane przez adrian_pt
ad®ian™
Opublikowano

Doszukałem się pewnej opcji która daje prawie idealne efekty.

Znajdź w liczniku opcje DIM_DTN, i zmień wartość zmiennej na 0x7F (było 0x3F)