Skocz do zawartości

BMW 750 - Napęd osprzętu silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy może ktoś podpowiedzieć w jaki sposób zakłada się paski napędzające osprzęt silnika w BMW 750! Wymieniałem pompę wody i teraz mam problem z założeniem

pasków!! Proszę o pomoc!!

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano

Schemat układu pasków to ja znam i na pewno nie jest taki jak na rysunku , a bynajmiej nie w moim silniku!!! Jeden pasek napędzany jest od koła pasowego wału i napędza klimę i pompę wody , a drugi pasek ten bardziej z przodu napędzany jest od koła pasowego wału i napędza alternator i pompę wspomagania , nie wiem skąd masz ten rysunek!!

Nie wiem w jaki sposób się je naciąga !!

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano

to jest rysunek paska PK w BMW E32 750i od 87r do 94r tak więc pytanie może ty nie masz 750i tylko 316i i stąd ta różnica

a jezeli masz 750 to pasek tak ma iść nie inaczej,

a z drugiej strony ja pompe wody wymieniam 3 godziny a nie 2 tygodnie i pewnie zapomniałes jak to było z tympaskiem napinaczen jest koło z napisem T

BMW sie nie psuje
Opublikowano

MArku z całym szacunkiem ale w 750 E32 idą 2 a nawet czasem 3 paski -

alternator + wspomaganie- 6K x 1080

klima + pompa wody - 5K x 1165

alternator pomocniczy - 3K x 590

Opublikowano
Frank tu na tym zdjeciu są dwa paski klima wał to jeden pasek a wał i reszta bandy to drugi pasek tylko to takie zdjecie, zreszszrą z bardzo wiarygodnego źrudła jakim jest autodata
BMW sie nie psuje
Opublikowano

zaznacz mi moze na czerwono gdzie tu masz pasek ktory napedza klime i pompe wody bo tak jest dokładnie w 750. Drugi ma napedzac wspomaganie i alternator. Rysunki rysunkami a ja swoje z praktyki wiem.

Bo na tym rysunku to wyglada jak jeden pasek .

UKład- pasek na wał + klime oraz drugi na wał + cała reszta to jest u mnie w 740 .

Opublikowano

faktycznie coś to nie tak byłem popatrzec w moim wozie drabiniastym i jest inaczej niż na rysunku autodata kłamie

ma być wał pompa wody klima i wał alternator wspomaganie, jaja fest a ja gościa opiepszam niepotrzebnie bo wierze autodacie, ale jeszcze nigdy mie nie oszukała a tu masz

BMW sie nie psuje