Skocz do zawartości

Co to za dwie blaszki i jakie mają mocowanie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam na myśli srebrne blaszki po lewej stronie silnika ,między czarną plastikową pokrywą silnika ,a kolektorem wydechowym . Pytam gdyż chyba znalazłem przyczynę rezonansu ,który występuje podczas przyspieszania przy ok. 3000 obr . Jakie mają zadanie te blaszki i jak je wzmocnić ? W RealOEM nie mogę ich znaleźć . Chyba osłaniają coś przed ciepłem z kolektora ?
Opublikowano

...

po lewej stronie silnika
- po orawej w kierunku jazdy

...

Jakie mają zadanie te blaszki

dokładnie to osłona przed wysoką tem. na świece / cewki

jak je wmocnić ? - to zależy od cCebie - jak przy kolektorze to może więkrze podkadki , jak gdzie indzie indziej to może jakiś klej a w ostateczności to pisz do ASO BMW - i daj znać jaka cena ...

* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano

Witam,

te dwie blaszki to ciąg dalszy uszczelek kolektora wydechowego. Wzmacnianie ich to raczej typowo hobbystyczna robota - bo trzeba to będzie wiecznie robić. Jedyny sposób to wymiana, czyli demontaż kolektora wydechowego. Same uszczelki to raczej groszowy wydatek.

Pozdrawiam

Darek

• 2 tygodnie później...