Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ale numer. Dopiero dzisiaj zauważyłem że jako postój zamiast ringów, świecą mi oba kierunki z przodu. Na włączonym i wyłączonym zapłonie. Reszta świateł ok. Nic nie grzebałem więc pytam czy ringi włącza się jakąś kombinacją przycisków? Czy może mam coś na mieszane w kostkach?
Opublikowano
Spalona żarówka w ringu powoduje zastępcze załączenie kierunku.

Jedna? Mi żadna nie świeci. Czyżby wszystkie po kolei się spaliły? A można te żarówki zastąpić ledami? Czy zaraz jakiś błąd wyskoczy?

• Moderatorzy
Opublikowano
Jedna? Mi żadna nie świeci.

Dwie żarówki. Jedna na prawe ringi,a druga na lewe.

Białe LEDy mam założone w aucie z xenonami. W drugim do halogenów zostawiłem oryginalne żarówki.

Opublikowano
Jedna? Mi żadna nie świeci.

Dwie żarówki. Jedna na prawe ringi,a druga na lewe.

Białe LEDy mam założone w aucie z xenonami. W drugim do halogenów zostawiłem oryginalne żarówki.

Tak już lepiej. Dwie to bardziej prawdopodobne. Czyli jak dam ledy powinny podziałać dłużej i nie powinny wyświetlać się żadne błędy...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

No i klops. Wczoraj patrzyłem też te oświetlenie ringów. Miałem w planie jak niektóre pisali , wymienić same żarówki, rozcinając oprawke. Ale jednak nie. U mnie już ktoś prędzej założył markery ledowe (które świecą teraz taaak słabiutko, że można by powiedzieć , ledwo się żarzą) .

Więc skoro nie mam starym oprawek , wymienię całe markery. Na trochę mocniejsze.

Myślałem spróbować rozebrać jedną sztukę i wlutować nową diode ale taka ingerencja w elektryka to już raczej mnie mało przekonuje.