Skocz do zawartości

Zmiana licznika na 6wa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam taką zagwozdkę, mam okazję dostać od znajomego do swojej f11 licznik 6wa w której był head up, i chciałbym go wsadzić do swojej w której head up'u nie mam, to jest pierwszą sprawa czy to będzie działać?, a druga sprawa czy licznik musi być wyczyszczony? On zmieniał licznik na 6wb,i w tym jego widnieje przebieg 20 parę tysięcy, i pytanie czy wystarczy podłączenie i za kodowanie go esys czy muszę szukać majstra co mi go wyczyści? Kodowanie ogarnę ale czyszczenia to nie bardzo raczej. Dodam że aktualnie posiadam licznik z małym wyświetlaczem. Z góry dzięki za pomoc.
Opublikowano
Tak bedzie działać. Dwa tak licznik musi być wyczyszczony.
Opublikowano
  • Autor
Dzięki za odpowiedź, a znasz może jakiegoś fachowca na terenie woj opolskiego który by to wyczyścił? Pozdro
Opublikowano
Niestety ja Szczecin i tu znam.
Opublikowano
  • Autor
A ile taki zabieg czyszczenia kosztuje u Ciebie? Pozdro
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

przy liczniku z małym wyświetlaczem nie ma światłowodu, który musi być przy 6WA.

przebieg jak jest 20 tys. a ty masz wyższy to nic z tym nie musisz robić - zapisze twój

vin musisz zmienić bo bedzie czerwona kropa

Opublikowano
W F10/11 z tego co wiem, to jest światłowód. Nie musi nic dokładać.
ad®ian™
Opublikowano
fakt w F10 mały wyświetlacz to jak w F30 6WA to swiatłowód jest , więc tylko vin zmienić i kodowanie :)
Opublikowano
Dzięki za odpowiedź, a znasz może jakiegoś fachowca na terenie woj opolskiego który by to wyczyścił? Pozdro

Np. M-auto na ul. Spokojnej w Opolu. Niedaleko, na ul. Partyzanckiej też jest serwis specjalizujący się w BMW. Ja bym zaczął od tego pierwszego.

Opublikowano
  • Autor
Dzięki mordy za zainteresowanie się tematem, do Opola mam 50km więc tam chyba podlece.