Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,dziś miałem małą trasę do zrobienia i jak zwykle chciałem mieć janosika na środkowym ekranie przez android auto. Niestety bmw widzi oba telefony,mój i żony ale z żadnym się nie łączy. Gdzie szukać przyczyny,czy.potrzebna jakąś aktualizacja,soft? Nie znam się na tym.
Opublikowano
Ja bym zaczął od resetu iDrive. Trzymasz włącznik przez 15 czy 20s w każdym razie aż się wyłączy wszystko i potem może będzie ok. Jak nie to pewnie serwis.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Reset idrive to tymczasowe rozwiązanie ale jeśli z problem połączeniem Apple car/android auto się potwarzwa to trzeba to zgłosić serwisowi by wgrali najnowszy soft.

Spróbuj zobaczyć jaką masz obecnie wersję idrive, powinien być tam numer wersji.

Opublikowano
Mam wersję oprogramowania 11/2021.61

Restart idrive- przytrzymać przycisk idrive aż się wyłączy???

Nie, przycisk od wlaczania/wyłączania radia (ta gałka do ściszania). Trzymasz aż się wszystko wyłączy i się wtedy resetuje.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mam wersję oprogramowania 11/2021.61

Restart idrive- przytrzymać przycisk idrive aż się wyłączy???

Jeśli problemy będą się powtarzać zgłoś się do serwisu, powinni ci wrzucić przynajmniej wersję która ma już w nazwie 2022.

U mnie jest to np. 03.2022.65.

Opublikowano
Reset zadziałał,zobaczymy na jak długo.Jak będą problemy to lecę na serwis.Dzięki :cool2:

U mnie ta sama sytuacja, w tym samym dniu. Reset też pomógł.

Opublikowano
Może ktoś podeśle link z listą telefonów łączących się z bmw? Gdzieś kiedyś widziałem takie info a teraz nie mogę znaleźć (zmieniłem telefon i znowu nie mam android auto)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Według mnie jeśli telefon wspiera android auto to podłączy się do każdego auta które wspiera android auto.

Wejdź w ustawienia android auto w telefonie i upewnij się że masz włączonego bezprzewodowego android auto.

2225-C689-1264-47-A3-97-B1-F9-B751-A7200-A.jpg

Opublikowano
Już zrobione :8) ,nie nadążam za tą techniką-jeden telefon sparuje się automatycznie,w drugim trzeba coś poprzestawiać :duh: .
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
jest gdzieś lista obsługiwanych telefonów?

mój Huawei P30 nie łączy się w ogóle z Android Auto

Huawei ma problem z Android auto (próbowałem na 4 telefonach i 3 autach)

aktualnie:

i4 G26 z 2023

X5 45e z 2023

118i z 2019

Były 730d E65 z 2004; 120i z 2005; 518d F10 z 2015; X4 20d z 2017, 518d z 2021

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
jest gdzieś lista obsługiwanych telefonów?

mój Huawei P30 nie łączy się w ogóle z Android Auto

Huawei ma problem z Android auto (próbowałem na 4 telefonach i 3 autach)

Huawei ewidetnie nie lubi się z BMW. Do tej pory zestaw głośnomówiący działała bez problemu w G20 i G05. Ostatnio w G05 nie da się rozmawiać bo skrzypi niesamowicie, to samo w G30 dzieje się. :? miał ktoś podobnie?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

udało się ogarnąć i połączyć Huawei P30 z G05 oraz G20,

śmiga i działa. nawet kabla nie potrzebuje

jakby ktoś potrzebował pomocy piszcie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To może lepiej opisz tutaj na forum co zrobić?

U mnie działa od początku bez problemów. Obecnie S20, S21 i 3 gatunki jabłek.

Opublikowano

ja mam S10 orz S21 i obydwa łącza się bez problemu z BMW i AA.

problem jaki mam, to za każdym razem po uruchomieniu samochodu, kiedy wybieram pierwsze połączenie telefoniczne, to pojawia się jakieś takie dziwne "chrapanie" w telefonie

wtedy muszę przerwać połączenie i po ponownym wybraniu numeru już zawsze działa dobrze, dopóki nie wyłączę samochodu

czy też tam macie, bo nie mogę sobie z tym poradzić?

.

Opublikowano

Samsungi oraz iPhony łączą się bez najmniejszych problemów

pojawia się jakieś takie dziwne "chrapanie" w telefonie
miałem to samo w Huawei P30, reinstalacja systemu telefonu pomogła i zlikwidowała ten problem
To może lepiej opisz tutaj na forum co zrobić?
- Ustawienia -> Android Auto

- na samym dole "Wersja" - trzeba klikać 5-7 razy aż włączy się tryb programisty

- następnie - prawy górny róg - TRZY KROPKI, wejść w ustawienia programisty

- włączyć: "dodaj projekcje bezprzewodową"

Opublikowano
pojawia się jakieś takie dziwne "chrapanie" w telefonie

miałem to samo w Huawei P30, reinstalacja systemu telefonu pomogła i zlikwidowała ten problem

w moim przypadku miałem to na Galaxy S10, przeinstalowałem system i dalej taki sam problem.

kupiłem całkowicie nowy telefon Galaxy S22 i wciąż to samo.

robiłem restart iDrive, ale nic nie pomgło.....

.