Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Forumowicze, czy ktoś montował kiedyś taki zestaw do swojej F-ki? Szukam odpowiedzi na temat odbijaczy i osłon, podobno b8 na przód ma wbudowane w środku, co do tylnych b8 nikt nie jest w stanie odpowiedzieć :lol: podobne pytanie o osłony, wiadomo że lepiej mieć niż nie mieć, ale jakie należy zamontować żeby pasowały pod Bilsteina B8 i nie były za długie?
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

Bilstein B8 + Eibach Pro-Kit = B12 Pro-Kit i sprzedawany jest jako zestaw.

Musisz dokupić osłony amortyzatorów + odboje (OE z zawieszenia M sport, a nie zwykłe). Do tego nowe gniazda sprężyn góra i dół, bo swoje będziesz miał w słabym stanie.

Opublikowano
Bilstein B8 + Eibach Pro-Kit = B12 Pro-Kit i sprzedawany jest jako zestaw.

Musisz dokupić osłony amortyzatorów + odboje (OE z zawieszenia M sport, a nie zwykłe). Do tego nowe gniazda sprężyn góra i dół, bo swoje będziesz miał w słabym stanie.

Wiem wiem b8 plus springi eibach to b12, z tym że najpierw montowałem rok temu same sprężyny (fabrycznie mam zawieszenie M), a teraz dokupiłem nowe poduchy i nowe gniazda i amorki b8, a panowie w bilstein polska twierdzili ze te amorki maja wbudowane odboje czego wcale nie czuć przy ręcznym docisku amortyzatora, także chyba nie wiedzą co sprzedają - dzięki za info :P