Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Region, kraj też ma jakieś w tym całym asystencie znaczenie. Obecnie jestem we Włoszech i tutaj samochód widzi i pokazuje mi znaki ustąp pierwszenstwa i stop a w Polsce nie. 

Świateł nie rozpoznaje, na czerwonym jedzie dalej. 

Edytowane przez munzel
Opublikowano

Jak jak wjechaem do Danii to dostałem informacje o nastépujácych ograniczeniach asystentów:

1. Brak rozpoznawania świateł.

2. Brak tworzenia korytarza życia.

Ale zauważyłem że jak się szybko zbliżam do czerwonej sygnalizacji świetlnej i znaku ustąp pierszeństwa w Danii to wyświetla mi znak lub czerwone światło na monitorze i head-up czego nigdy w Polsce nie zauważyłem.

Dodatkowo przy aktywnych asystentach jak się wejdzie w status pojazdu i check-control to jest informacja jakie ograniczenia posiadają asystenty w danym kraju.

Opublikowano
23 godziny temu, Shudder napisał(a):

Dodatkowo przy aktywnych asystentach jak się wejdzie w status pojazdu i check-control to jest informacja jakie ograniczenia posiadają asystenty w danym kraju.

O tym nie pomyślałem, sprawdzę 👍

Opublikowano (edytowane)

Trip Niemcy - Belgia (F1 Spa) - Luksemburg. No fajne są te ostrzeżenia o światłach i znakach, ale jakoś zauważalnie życia nie zmieniają, i tak się hamuje i rozgląda na boki czy coś jedzie kiedy się wyświetlają na hed-upie, także to raczej taki dodatek wizualny, z włączonymi asystentami jeżdżę głównie po drogach szybkiego ruchu i w korkach więc może mnie ominęło zaobserwowanie jak auto samo hamuje przed nimi czy coś. A asystent zmiany pasa po włączeniu kierunkowskazu jak nie działał tak nie działa w żadnym kraju u mnie, chociaż odhaczone w ustawieniach.

PS. Screenshot2025-07-31at14-15-39TouristenfahrtenNrburgringNordschleife(30_07.2025)-Seite1-racetracker_de.png.8b4fe1d9b5bcebc711aa3dd012ab435d.pngScreenshot2025-07-31at14-16-35TouristenfahrtenNrburgringNordschleife(30_07.2025)-Seite1-racetracker_de.png.7ac957f7a60c7eb6e2e7574cec016a73.png

Edytowane przez Markok
  • Lubię to 1
Opublikowano

Też mam takie wrażenie, fajny bajer i tyle. We Włoszech wręcz często mi mylnie dzwonił, że stop bo oni tam lubią te stopy w drogach dojazdowych pod dziwnymi kątami stawiać i jak jedzie główną drogą to się nie raz system mylił. W Niemczech "działa" rozpoznawanie świateł - w cudzysłowie, bo działa na co trzecich światłach, więc no...

Btw, też tak macie, że jak włączycie assistance w Polsce to zawsze jest komunikat, że zmieniono region? Może enie zawsze, ale od ostatniego postoju. W Niemczech miałem raz jak wjechałem, potem wiele przystanków i komunikat się nie pojawia bezsensownie ponownie.