Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy jak zrobić aby każdy z dwóch pilotów miał zapisane ustawienia?.

Chodzi mi o to, że otwieram auto ja to fotel, kierownica, lusterka zew ustawiają się do moich ustawień.

Otwiera auto żonka swoim kluczykiem, to wszystko ustawia się tak jak ona zapisała.

Opublikowano
A nie wystarczy, że każdy ustawi pod siebie na swoim kluczyku i już? U mnie to tak działa, a nie kojarzę żebym jakieś specjalne zabiegi stosował.
ad®ian™
Opublikowano

Ogarnięte :cool2:

Trzeba tylko otwierać auto z pilota.

Przy korzystaniu z funkcji komfortowego dostępu nie działa.

Opublikowano
No tak. Fotele i lustra ustawiają się "pod kluczyk" w momencie otwarcia z pilota. Jeśli kolumna kierownicza jest sterowana elektrycznie, to też ustawi się do zapamiętanej pozycji.
ad®ian™
Opublikowano
No tak ale jak mamy pamięć foteli to z moim kluczykiem pod 1 mam swoje ustawienia a żona ze swoim kluczykiem także ma swoje ustawienia?Czy ona musi być zapisana pod 2?

Mini Cooper S R53 '06 @220 KM

BMW E87 118d '06 @ 163 KM

Opublikowano

Szybciej by było, jakbyś poszedł do auta i sprawdził :D

Dwa piloty, dwóch kierowców, dwa różne profile. Żeby rozbudzić Twoją ciekawość, to powiem, że nie tylko fotel i lusterka zapamiętuje pilot :P

ad®ian™
Opublikowano

To tak na dokładkę :-)

Kilka innych ustawień też jest spersonalizowanych pod dany kluczyk

m.in

* radio

* klima

* kolor ambiente

i.t.p

Podmieniłem kiedyś dla zabawy kluczyk żonie - Było wesoło :-) jak wsiadła do auta.

Dodatkowo dany profil można zgrać na USB i przesiadając się do innego BMW można go wgrać i mamy nastawy z naszego auta.