Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od momentu zakupu auta (2019rok) używam tylko jednego kluczyka bo tylko on otwierał auto z pilota, drugi kluczyk odpala auto ale pilot nie otwiera/zamyka auta. Teraz od kilku dni ani jeden kluczyk ani drugi nie otwiera/zamyka z pilota i nie ustawia automatycznie fotela z pamięci.

Trochę irytujące jest otwieranie auta poprzez wkładanie kluczyka do zamka więc szukam przyczyny problemu. Czytałem, że może moduł , może bateria w pilocie, ale nic konkretnego. Czy ktoś miał podobny problem i go rozwiązał? Będę wdzięczny za wszystkie odpowiedzi.

Opublikowano
Spróbuj przyłożyć kluczyk jak najbliżej modułu w tylnej klapie ,jak załapie to moduł do naprawy.Ja załatwiłem temat wysyłając do gościa co naprawia ,ogłasza się na allegro ,150 plus wysyłka inpostem i wszystko działa.
Opublikowano
Zapomniałem napisać że wiązki w tylnej klapie musisz mieć sprawne,jest filmik na youtubie jak to zrobić,musisz mieć miernik.Pozdr.
Opublikowano
Ani jeden ani drugi pilot nie reaguje przykładając blisko modułu. Czy to oznacza że wiązki są do sprawdzenia czy oba kluczyki poszły się walić?
Opublikowano
Jak nie sprawdzisz to nie będziesz wiedział czy pilot czy wiązka czy moduł.Zacznij od pilota,każdy pierwszy lepszy spec od pilotów sprawdzi ci czy idzie sygnał z pilota ,mi to sprawdził gratis 5 sek roboty,jak masz moduł komfortu to bateria do wymiany,prosta sprawa jak nie masz to rozcinanie kluczyka ale w moim 2007 rok bateria w pilocie była ok a już go chciałem rozcinać.Potem sprawdzenie wiązki ,czy jest napięcie na pinach w kostce wchodzącej do modułu no i iak te rzeczy ok to moduł do naprawy.
  • 4 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Czy słaby aku może mieć też wpływ na brak otwierania z kluczyka? Po zbliżeniu kluczyka do anteny działa, kluczyk ma też słaby sygnał.

Zalany moduł diversity

• 4 miesiące temu...