Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na wstępie witam wszystkich, bo to mój pierwszy wątek na tym forum.

Od niedawna jestem posiadaczem 530dA w sedanie i uwielbiam to auto, ale jedna rzecz mnie denerwuje, mianowicie pozycja za kierownicą.

Mam skórzane, elektryczne sporty i szyberdach, co przy wzroście 190cm sprawia, że przy normalnej pozycji za kierownicą cały czas ocieram głową o sufit.

Fotel oczywiście opuszczony na maksa.

Ktoś przerabiał ten temat? Chciałbym obniżyć siedzisko o dosłownie kilka cm, aby było wystarczająco.

Opublikowano

Pewnie dużo zależy od pozycji za kierownicą. Ja akurat siedzę dość wyprostowany i mi to przeszkadza.

I nie jest to chyba moja wina, bo chociażby w Porsche 718, które jest bardzo małym autem, jestem w stanie usiąść wygodnie.

• Moderatorzy
Opublikowano
Kiedyś wyczytałem, że elektryczne nie schodzą tak nisko, właśnie przez silniki itp. Zawsze miałem w manualach e39 to nie wiem, ale mam prawie 2 metry i nigdy nie miałem problemu, czy to na sportach czy komfortach.